​Roda de Ter instal·la un sonòmetre per avaluar la contaminació acústica

L'aparell està ubicat a l'avinguda Diputació sobretot per comprovar si el trànsit d'aquesta via, la C-153, sobrepassa el màxim permès

L'aparell està situat al carrer de la Diputació
L'aparell està situat al carrer de la Diputació | Aj. de Roda de Ter
Osona.com
12 d'abril del 2021
Actualitzat a la 13:20h
Roda de Ter compta des de principis d'aquest abril amb un sensor de soroll ambiental. L'aparell té per objectiu avaluar els nivells de soroll i així prendre les mesures necessàries al municipi.

Tal com explica l'Ajuntament, la Diputació de Barcelona ha ofert suport tècnic en la gestió de la contaminació acústica a l'Ajuntament. Aquest sensor hi serà unes dues setmanes i, amb les dades obtingudes, la Diputació elaborarà la redacció d'un informe de les mesures dels nivells de soroll provocat per les activitats, les infraestructures i el veïnatge.

El sonòmetre s'ha ubicat a l'avinguda Diputació amb la intenció de comprovar si el soroll del trànsit en aquesta via, a la carretera C-153 al seu pas pel municipi, està dins del permès pel mapa de capacitat acústica de Roda de Ter. L'aparell que s'utilitza per mesurar el soroll està format per un micròfon i l'aparell que enregistra el soroll o sonòmetre.