​Gurb demana deixar-ho tot net després de fer margeres

L'original cartell triomfa a les xarxes socials i des de l'Ajuntament confien que així es prengui consciència

L'original cartell que ha col·locat l'Ajuntament de Gurb
L'original cartell que ha col·locat l'Ajuntament de Gurb | Adrià Costa
12 d'abril del 2021
Actualitzat a les 12:09h
L'Ajuntament de Gurb ha penjat un cartell per demanar a les parelles que van a fer margeres que quan acabin ho deixin tot net. "Ens agrada que us estimeu però també que ho deixeu tot net. Si us plau tireu les deixalles a la paperera", diu el rètol que ha causat furor. Està en una zona anomenada Can Serra, entre el nucli de Gurb i la C-17, a prop de la carretera de Sant Bartomeu del Grau.

"En alguns punts del municipi, com aquest, hi havia una acumulació de preservatius", explica l'alcalde de Gurb, Josep Casassas, a Osona.com. Els operaris de la brigada ja estaven "farts" de netejar-ho.

Per això, explica que va sorgir la idea de fer "una cosa divertida i que cridés l'atenció". "Cal mantenir els espais nets i fer-ne prendre consciència", diu el batlle, puntualitzant que "es podria extrapolar a tota mena de deixalles que es deixen als parcs i a l'entorn, no només als preservatius".Al costat d'aquest cartell també hi ha una paperera perquè "els que s'estimen" ho tinguin d'allò més fàcil.

El rètol ha triomfat a les xarxes socials i centenars de persones se n'han fet ressò. "Esperem que tingui èxit i confiem que es prengui consciència de la necessitat de deixar els espais nets", conclou l'alcalde.

A més, tal com avança l'alcalde, l'Ajuntament de Gurb té previst col·locar un altre rètol d'aquestes característiques a un altre punt del municipi: a la Font de l'Oriol.