Els veïns de Torelló podran escollir entre vuit propostes dels pressupostos participatius

La votació final es farà del 17 al 31 de maig

Osona.com
09 d'abril del 2021
Des de principis d'aquest abril, ja es coneixen les vuit propostes finalistes dels pressupostos participatius de Torelló, en els quals s'hi destinen 30.000 euros del pressupost municipal.

Aquestes opcions sorgeixen de les taules de participació en què els assistents han anat treballant les opcions i descartant aquelles que no s'ajustaven als requisits. Finalment se n'han escollit vuit i dues més de reserva.

Les propostes escollides són les següents (per ordre de major a menor preferència):

Les propostes dels pressupostos participatius a Torelló:

- Material tècnic per a la celebració de competicions nacionals i internacionals de natació (corxeres, banderes, trampolins, grades...).

- Pati(R)evolució+Natura a l'Institut Cirviànum. Fer dels patis de l'Institut espais agradables que facilitin fer part de l'activitat lectiva a l'aire lliure i integrin i acostin la natura als alumnes.

- Promoció del senderisme i la bicicleta, difonent l'oferta de rutes naturals i ciclistes.

- Oferta d'oci pel jovent, amb una programació específica (música, cinema...) per tal que tinguin activitats i espais de trobada durant els caps de setmana.

- Carrils bici per tal de promoure la mobilitat sostenible, la utilització de la bicicleta i patinet com a mitjà de transport saludable, i resoldre problemes d'aparcament.

- "Viu el riu". Recuperar el camí que voreja Ter i que pugui ser gaudit per tothom. Netejar la zona i condicionar el camí amb la creació de punts de parada i d'observació de la riquesa cultural i paisatgística de l'entorn.

- Activa't Torelló. Organitzar una programació d'oci-cultura cada cap de setmana de tardor, oberta a diferents franges d'edat i a diferents barris (tallers per la canalla, petits concerts + food truck, gimcanes, circ, màgia, contes...).

- Millorar les zones verdes o espais públics. Instal·lar una àrea de pícnic a la zona del pavelló i altres equipaments lúdics (tirolines, aparells per fer exercici, jocs infantils...) i millorar la il·luminació de la zona. Obrir la zona verda de la pista del carrer Puigdessalit, amb nou mobiliari urbà. I instal·lar més elements a la zona verda al voltant del pont de Malianta.

- Remodelació i millora de l'skatepark per tal de recuperar la instal·lació com a punt de trobada del jovent aficionat a aquest esport.

- Construcció d'un pumptrack, un espai lúdic esportiu per a la pràctica de la bicicleta, skate, patins i patinets.
Arxivat a