Mobilitat

Municipis d'arreu de Catalunya s'emmirallen en Vic i se sumen a la iniciativa d'anar a l'escola amb bici

El model de Vic, amb 11 línies i 180 alumnes en marxa, arriba a Barcelona, Sant Cugat de Vallès, Gavà, Lleida i Sant Julià de Vilatorta

per Osona.com , 9 d'abril de 2021 a les 11:55 |
Una família sencera, sortint de casa amb les bicicletes a Vic | ACN
Cada vegada són més les famílies que decideixen anar amb bicicleta a l'escola i ara tres ciutats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) posaran en marxa la prova pilot del Bicibús. Emmirallats en l'experiència d'Osona amb Bici a Vic, l'AMB trasllada la iniciativa a tres escoles de Sant Cugat de Vallès, Gavà i Barcelona. Però també n'hi haurà a Lleida. Pel que fa a Osona, s'estrenarà aquest abril a Sant Julià de Vilatorta.

L'objectiu és que els divendres d'abril els infants de les escoles escollides vagin amb bicicleta formant una caravana de bicicletes capitanejada per un adult de la comunitat educativa o de les AMPA o AFA de l'escola.


Encara està per determinar els itineraris concrets, però l'AMB ha anunciat que, amb el suport de la cooperativa BiciClot, farà formació perquè la iniciativa es faci amb total seguretat. L'objectiu és canviar hàbits i moure's d'una manera més sostenible i segura.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació