Torelló

​Torelló vol reduir els trastos i millorar la recollida selectiva

L'Ajuntament incideix en les zones on s'han detectat més problemàtiques i també hi reforçarà la vigilància policial

per Osona.com , 8 d'abril de 2021 a les 18:55 |
El regidor Adrià Jaumira i l'alcalde Marçal Ortuño, durant la presentació de la nova campanya | Aj. de Torelló
L'Ajuntament de Torelló ha posat en marxa una campanya per minimitzar la presència de trastos a les àrees de contenidors i, al mateix temps, per incrementar els nivells de recollida selectiva. La iniciativa consisteix en la instal·lació, en 30 punts de contenidors, d'unes estructures metàl·liques on s'informa que no es poden abandonar trastos al carrer; i la "vinilització" dels contenidors, recordant què s’ha de llençar a cada lloc.

S'han posat en les zones més problemàtiques que van identificar l’any passat els agents cívics. Aquesta campanya informativa va lligada a la intensificació de la vigilància policial en aquestes zones. Cal destacar que l’incompliment de la normativa pot comportar sancions de fins a 750 euros. 


Tal com explica l'Ajuntament en una nota, durant la presentació l'alcalde Marçal Ortuño va inicidir en la voluntat del seu govern per tenir "un poble net i endreçat". Alhora va fer una crida aquella part -minoritària- que té conductes incíviques en relació a les deixalles i els demana “implicació i responsabilitat”.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Adrià Jaumira, posa l'accent en les accions engegades a Torelló, en matèria de residus, al llarg de l’any. En aquest sentit destaca, el nou horari de la deixalleria fixa per tal de “donar facilitats a la gent”; el nou servei de deixalleria mòbil; el servei de recollida trastos que passa de quinzenal a setmanal; o el reforç de contenidors en algunes zones com el carrer Canigó o l’àrea d’autocaravanes.


El regidor recordava que els veïns que portin voluminosos a la deixalleria gaudiran d’una bonificació sobre la taxa de residus (entre el 5 i el 20%, en funció del nombre de voluminosos que es portin a la deixalleria).
 
Objectiu: 60% de recollida selectiva

A més de reduir la presència de trastos a les àrees de contenidors, un altre dels objectius de la campanya és incrementar la recollida selectiva bruta. L'any passat estava en un 57%, uns nivells més alts en comparació al 53% del 2014. Tot i així, l’objectiu és arribar al 60% i aproximar-se a la mitjana comarcal, que se situa entorn del 65%. 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació