Vic

Vic activa una campanya per fomentar l'eficiència i l'estalvi energètic

La iniciativa "L'energia a casa" ensenya a través de tres vídeos com estalviar i a entendre les factures de l’electricitat, el gas i l’aigua

per Osona.com, 11 d'abril de 2021 a les 09:55 |
Un endoll amb un lladre | Bernat Cedó
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Vic ha activat la campanya “L’energia a casa” per augmentar l'estalvi i fomentar l’eficiència energètica. La campanya ajuda a optimitzar el consum energètic i aprendre a llegir les factures i els contractes de subministraments per reduir costos, entre d’altres.

Està formada per tres vídeos en format pedagògic –les factures d’electricitat, les factures de gas i les factures d’aigua- on s’hi detallen els conceptes bàsics per entendre les factures i optimitzar els contractes de subministraments a la llar i a la comunitat.


Cadascun dels vídeos desglossarà la factura per poder comprendre què conté i què és el que es paga, així com les principals mesures per fomentar l’estalvi i l’eficiència.


El primer vídeo de la campanya “L’energia a casa” ajuda a entendre les factures d’electricitat i explica els conceptes claus a tenir en compte per comprendre què es paga i de quina manera.

A més, es desxifra d’on surt l’energia que s’utilitza a la llar, la potència, què és un cost fix, quin paràmetre estableix quants electrodomèstics podem tenir funcionant al mateix temps, les tarifes horàries i quines són les més adients per estalviar energèticament a casa.


També s’hi exposen els tipus d’impostos i on s’apliquen, així com altres conceptes de serveis extres que poden encarir la factura, els drets del consumidor i de la companyia i quines ajudes existeixen per la rebaixa de les factures.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació