Queixes a Correus per la manca d'efectius en vuit poblacions d'Osona

Un sindicat denuncia que actualment en el torn de la tarda només hi ha un treballador per Vic, Manlleu, Torelló, Roda de Ter, les Masies de Voltregà, Sant Quirze de Besora i Taradell

L'edifici de Correus a Vic concentra l'activitat de vuit poblacions en el torn de tarda
L'edifici de Correus a Vic concentra l'activitat de vuit poblacions en el torn de tarda | Adrià Costa
08 d'abril del 2021
Actualitzat a la 13:05h
El Sindicat Independent de Correus (SIPCTE) denuncia la manca d'efectius en el torn de tarda per repartir notificacions, cartes i enviaments postals a les poblacions de Vic, Manlleu, Torelló, Roda de Ter, les Masies de Voltregà, Sant Quirze de Besora i Taradell.

En declaracions a Osona.com, el representant d'aquest sindicat Manuel Aguilella explica que al febrer hi havia 15 treballadors en el torn de tarda durant 4 hores. Poc després es van ampliar les hores (7,5) amb 9 empleats per aquest torn. Aquest abril, però, s'ha prescindit de 8 empleats i actualment només n'hi ha un per totes aquestes poblacions. Segons Aguilella, Correus té previst reforçar el torn amb dues persones més.

Tot i això, des del sindicat consideren que "només tres treballadors en el torn de tarda és inacceptable" i "impossible" per arribar a totes aquestes poblacions. Això es tradueix en acumulacions tant en el torn de matí com el de la tarda. "Després les multes arriben caducades perquè no hi ha sufcient personal", exemplifica.

A Vic, durant la tarda, el servei de Correus actua com a oficina concentradora, és a dir, que des de la seu de la rambla Hospital es reparteix a Manlleu, Torelló, Roda de Ter, les Masies de Voltregà, Sant Quirze de Besora i Taradell. Al matí, amb més d'una vintena d'efectius, cada carter o grup de carters s'encarreguen d'una població. Alguilella apunta que una xifra correcta seria adequada seria almenys de 9 treballadors.

A més, puntualitzar que es tracta d'un "servei essencial i públic" i que es fa arribar documentació a persones que no tenen accés a Internet o a les noves tecnologies. En aquest sentit, alerta "el món rural no és important" per als directius de Correus. El Sindicat Independent de Correus (SIPCTE) és el segon sindicat del comitè d'empresa, que és provincial.

Osona.com s'ha posat en contacte amb Correus però encara no n'ha obtingut resposta.