coronavirus

Els hospitals d'Osona ja superen el centenar d'ingressats per Covid

En una setmana els pacients amb coronavirus a l'Hospital de Vic han augmentat en més d'un 50% i s'han registrat deu morts

per Osona.com , 7 d'abril de 2021 a les 17:09 |
L'Hospital Universitari de Vic | Adrià Costa
La darrera setmana, s'han registrat deu morts per causes relacionades amb la Covid-19 als hospitals d'Osona. Així ho recullen el Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic (FHSC) aquest dimecres, que fa una setmana en van comptabilitzar dos menys (8). Segons Salut, des de l'inici de la pandèmia a Osona han mort un total de 643 persones.

La xifra d'ingressats s'ha disparat. En els darrers set dies hi ha hagut 56 nous ingressos als centres de la comarca, vuit més que la setmana passada (48). Actualment hi ha un total de 110 ingressats, una xifra molt superior a la de fa una setmana (79).


El centre que acull el gruix més important de pacients amb Covid és l'Hospital de Vic amb un total de 82, xifra que ha augmentat considerablement amb 28 pacients més que fa una setmana (54). Ha augmentat en més d'un 50%. D'aquests hospitalitzats, 22 requereixen cures intensives, és a dir, que estan a l'UCI. Aquesta xifra, que és molt elevada tenint en compte la capacitat de l'hospital, gairebé és similar a la de fa una setmana quan n'hi havia 20 i ja s'havien gairebé duplicat.

A l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic -que acull la majoria dels pacients geriàtrics i convalescents amb Covid-19 de tot Osona- n'hi ha 23 amb infecció activa, dos menys que fa una setmana (25).


A l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, que feia mesos que era un hospital lliure de Covid-19, hi ha 5 persones ingressades amb infecció activa. Cal destacar que fins ara es derivaven els pacients als centres de Vic, per això resistia lliure de Covid. Però amb l'allau de casos fa que n'hagin de tornar a acollir.
 
Aquí podeu consultar el mapa amb les dades per comarca

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació