​Gairebé un miler de persones han visitat el Vicpuntzero en la segona jornada de portes obertes

El nou equipament cultural obrirà definitivament per Sant Jordi

Visita guiada a l’espai Vicpuntzero
Visita guiada a l’espai Vicpuntzero | Aj. de Vic
Osona.com
07 d'abril del 2021
Vicpuntzero, el nou equipament cultural i turístic que explica els 2.000 anys d’història de la ciutat a través de la cultura i del patrimoni, ha rebut prop d’un miler de persones -939 visites- en la segona jornada de portes obertes. Han tingut lloc del dissabte 27 de març i el dilluns 5 d’abril. La major part de visitants són d’Osona i Vic, però també n'hi han acudit del Maresme, la ciutat de Barcelona i d’altres punts de Catalunya.

La regidora de Cultura i Turisme, Susagna Roura, qualifica d’èxit l’interès per aquest nou equipament cultural i turístic i remarca que mostra l’origen de Vic i anima a descobrir el batec de la ciutat d’una forma segura. 

El públic assistent ha pogut endinsar-se de forma totalment gratuïta pel jaciment arqueològic i per la proposta didàctica i immersiva gràcies al vídeo mapping que relata els 2.000 anys de Vic a la Capella Fonda, pujar al campanar de la Pietat i observar les vistes des del punt més alt del centre històric, o contemplar l’exposició temporal “Sert en flames” que acull la nau central de l’església de la Pietat.

Obertura definitiva: Sant Jordi

El Vicpuntzero obrirà definitivament les seves portes el 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, i es faran visites d’una hora i mitja per visitar l’espai que comprèn:

- La capella fonda de l’església de la Pietat, on es poden apreciar tres èpoques molt clares de la història: la romana, la medieval i la barroca.
- El vídeo mapping “Vic, un viatge pel temps i l’art”, un audiovisual de 15 minuts que, d’una manera immersiva i artística, fa viatjar per la història de Vic des d’Auso fins a l’actualitat.
- La nau central de l’església de la Pietat, on en un futur augmentaran les activitats culturals en format d’exposicions i concerts. Actualment es pot contemplar l’exposició temporal “Sert en Flames.
- El campanar –el punt més alt del centre històric–, far i mirador indiscutible de la ciutat i la Plana de Vic. A banda de contemplar unes vistes panoràmiques també es poden resseguir els principals punts de la ciutat amb l’ajuda d’un codi QR i d’una nova senyalització.
 
 
Arxivat a