Collsacabra

Desplegament d'informadors al Collsacabra per fer front a les aglomeracions de Setmana Santa

Els ajuntaments de la zona volen evitar les situacions de l'estiu passat en què es va sobrepassar la capacitat d'acollida

per Osona.com , 1 d'abril de 2021 a les 12:55 |
Els alcaldes de l'Esquirol, Tavertet i Rupit: Àlex Montanyà, Albert Prado i Albert Marcé. | Aj. de l'Esquirol
A partir d'aquest divendres i fins diumenge, els ajuntaments del Cabrerès han desplegat un grup d'informadors ambientals a les principals carreteres d'accés i espais naturals del Collsacabra. Tal com expliquen en una nota, es volen evitar situacions similars a les viscudes a l'estiu i la tardor passat, en què un volum "desmesurat de visitants va sobrepassar la capacitat d'acollida física i psicològica d'alguns dels paratges més representatius de Tavertet, Rupit i Pruit, Cantonigròs i l'Esquirol".

En aquest sentit, es destaca que aquestes situacions van en contra "la preservació del benestar de la població resident i dels valors naturals i paisatgístics del territori". I per tant, són "contraproduents pel projecte de present i futur del territori". Tot plegat accentua la necessitat de vetllar per un model d'ecoturisme propi que representi aquests valors.


Per millorar les experiències -focalitzades sobretot en la qualitat més que en la quantitat- s'ha activat aquest dispositiu durant aquests tres dies, de 10 del matí a les 3 de la tarda. Ha estat acordat amb els tres ajuntaments de la zona, així com els Mossos d'Esquadra, per tal de consensuar la proposta de desplegament, infraestructura, i els llocs fixos i intermitents d'atenció als visitants.

Altres notícies que et poden interessar

 


 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació