coronavirus

L'Hospital de Vic comença a vacunar amb Moderna

Els primers de rebre la vacuna han estat els pacients amb càncer

per Osona.com, 1 d'abril de 2021 a les 15:55 |
Vacunació amb Moderna a una pacient a l'Hospital de Vic | CHV
Aquesta setmana, a l'Hospital de Vic ha començat una nova ronda de vacunació contra la Covid-19 per a protegir els pacients immunodeprimits. El vaccí que se'ls administra per primera vegada és Moderna. Tal com explica el Consorci Hospitalari de Vic (CHV) en una nota, els que reben aquesta vacuna són pacients que tenen afectat el sistema immunitari, ja sigui per les malalties que pateixen o pels tractaments que estan rebent per curar-se.

Estem parlant doncs d'aquells que segueixen tractaments oncològics, amb immunodepressors biològics o pel VIH, així com a persones trasplantades. Els primers a qui ja s'ha començat a administrar la vacuna és als pacients amb càncer.


A mesura que arribin noves dosis, i d'acord amb les prioritats que ha establert el Departament de Salut, es vacunarà també als que pateixen malalties autoimmunes o el VIH, persones trasplantades i pacients amb diferents patologies que requereixen tractament amb immunosupressors biològics.

La vacunació de pacients vulnerables als centres del CHV es va iniciar, a finals de febrer, amb les persones que fan tractament d'hemodiàlisi a l'Hospital Universitari de Vic, les ingressades de llarga estada a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i els usuaris de l'Hospital de dia d'aquest sociosanitari.


500 vacunes de Moderna

Moderna és una vacuna molt semblant a la de Pfizer. La seva tecnologia basada en ARN missatger la fa extremadament segura, alhora que proporciona una altíssima efectivitat contra la Covid-19: fins al 93,6% amb dues dosis (tot i que aquests pacients, pel seu estat immunitari, poden desenvolupar un nivell de protecció menor que les persones sanes).

El primer lot de 500 vacunes de Moderna ja s'està distribuint des del Servei de Farmàcia de l'Hospital Universitari de Vic, i està previst anar rebent més remeses al llarg de les properes setmanes. La finalitat és vacunar cada vegada més pacients, prioritzant aquells que per les seves condicions de salut, d'edat o pels tractaments que estan rebent, poden ser especialment vulnerables a la malaltia.

 
 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació