L'Hospital de Vic gairebé duplica els pacients crítics per Covid

Alerta per l'alta pressió assistencial als centres hospitalaris pel coronavirus però també per altres patologies

L'Hospital Universitari de Vic, a vista d'ocell
L'Hospital Universitari de Vic, a vista d'ocell | Josep M. Montaner
Osona.com
01 d'abril del 2021
Actualitzat el 07 d'abril a les 16:41h
La darrera setmana, s'han registrat vuit morts per causes relacionades amb la Covid-19 als hospitals d'Osona. Així ho recullen el Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic (FHSC) aquest dimecres, que fa una setmana en van comptabilitzar tres menys (5). Segons Salut, des de l'inici de la pandèmia a Osona han mort un total de 638 persones.

Pel que fa als ingressos, en els darrers set dies hi ha hagut 48 nous ingressos als centres de la comarca, dos més que la setmana passada (46). Actualment hi ha un total de 79 ingressats, una xifra superior a la de fa una setmana (70).

Un total de 54 persones estan a l'Hospital de Vic, vint de les quals requereixen cures intensives, és a dir, que estan a l'UCI. Aquesta xifra gairebé s'ha duplicat, ja que la setmana passada hi havia onze pacients crítics. Pel que fa als hospitalitzats, n'hi havia dos menys (52).

A l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic -que acull la majoria dels pacients geriàtrics i convalescents amb Covid-19 de tot Osona- n'hi ha 25 amb infecció activa, 12 més que fa una setmana. L'Hospital Sant Jaume de Manlleu segueix sense cap ingressat amb infecció activa.

Alta pressió assistencial

Des dels hospitals d'Osona alerten que actualment la pressió assistencial "és molt alta", no només per la Covid, sinó "també per la gran quantitat de pacients ingressats per moltes altres patologies". Per això, des del CHV i la FHSC se sumen a la campanya "No abaixem la guàrdia" impulsada per l'Ajuntament de Vic i el Departament de Salut i fem una crida a tota la població perquè, actuant amb responsabilitat durant la Setmana Santa, contribueixi a superar aquesta situació tan complexa.
 
Aquí podeu consultar el mapa amb les dades per comarca