Torelló

Torelló amplia el període de proves per controlar amb càmeres l'accés al nucli antic

L'Ajuntament no ho activarà fins que no estigui resolta l'allau d'instàncies

per Osona.com, 30 de març de 2021 a les 17:25 |
Les càmeres per controlar l'accés al nucli antic de Torelló | Aj. de Torelló
L'Ajuntament de Torelló ha ampliat el període de proves i registre de matrícules de vehicles autoritzats per accedir al nucli antic i es mantindrà fins que es tramitin totes les sol·licituds pendents. Tal com explica en una nota, un cop es resolguin totes les instàncies, s'informarà de la data exacta d'entrada en funcionament del nou sistema de videocàmeres de lectura i reconeixement automàtic de les plaques de matrícules.

Segons l'Ajuntament, com que s'han rebut moltes sol·licituds, la resposta pot trigar unes setmanes. Però totes seran contestades, sigui en sentit positiu o negatiu. Tampoc s'activarà el control d'accés fins que no estiguin totes les instàncies resoltes i es comunicarà amb suficient antelació el dia que es posi en marxa. Llavors es començarà a multar. Segons l'ordenança de circulació de vehicles i vianants, el preu de la sanció serà de 56 euros.


D'altra banda, un cop s'activi el nou control d'accés, els veïns i comerciants de les zones afectades tindran a la seva disposició un aplicatiu per autoritzar l'accés temporal de vehicles per càrrega i descàrrega de voluminosos, repartiment de subministraments, persones amb mobilitat reduïda o obres de construcció, instal·lació o remodelació d'edificis.

- On estan instal·lades les videocàmeres? En quatre punts: carrer del Pont, Pas de la Sagrera, carrer Ges d’Avall i carrer Rocaprevera.


- Qui hi pot accedir? La normativa determina una prohibició general d’accés al nucli antic, excepte els vehicles autoritzats. Poden accedir-hi les persones residents i les titulars d’una plaça d’aparcament o d’un establiment comercial a la zona delimitada; així com els vehicles que presten serveis públics. Excepcionalment, es podrà autoritzar l’accés de vehicles per càrrega i descàrrega de voluminosos, repartiment de subministraments, persones amb mobilitat reduïda o obres de construcció, instal·lació o remodelació d’edificis.

- Formalitzar la sol·licitud
Les persones que compleixin aquests requisits hauran de formalitzar una sol·licitud per obtenir l’acreditació de dret d’accés permanent, que es podrà fer a través del catàleg de tràmits de la web municipal o bé presencialment a les oficines municipals.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació