​El Mercat del Ram de Vic elimina la part professional i es focalitza en el públic familiar

L'organització fa un balanç "molt positiu" de la fira perquè el seu principal objectiu era que es fes de "forma segura"

El Mercat del Ram aquest dissabte al recinte firal del Sucre
El Mercat del Ram aquest dissabte al recinte firal del Sucre | Josep M. Montaner
Osona.com
28 de març del 2021
El Mercat del Ram de Vic s'ha adaptat a les restriccions marcades pel Procicat i ha eliminat la part professional, ja que estan prohibides les fires professionals. Enguany s'ha reinventat i s'ha dirigit a un públic familiar. De fet, al recinte firal del Sucre, que habitualment era l'epicentre de l'activitat ramadera, s'ha convertit en un circuit itinerant entorn la vida de pagès on els més petits poden conèixer d'on provenen els aliments.

S'hi poden veure des d'antigues màquines de llaurar fins a tractors. També s'hi han reproduït horts i els més petits han pogut veure i alimentar porcs, vaques, ovelles, conills o vedelles. L'organització fa un balanç "molt positiu" del mercat perquè el seu principal objectiu era que es fes "forma segura".

Bernat Vilarasau, gerent de fires i mercats de Vic s'ha nostrat molt satisfet del Mercat del Ram de Vic, que l'any passat es va cancel·lar preventivament davant la pandèmia. En declaracions a l'ACN ha destacat que en aquesta edició "s'ha demostrat que és possible fer un esdeveniment, malgrat la pandèmia, sense cap risc".

Vilarasau ha reconegut que aquest és "un any difícil" perquè, tot i que "estem sortint de la pandèmia, si tot va bé, encara és molt complicat fer les activitats com les que fèiem tradicionalment en un mercat normal amb multitud de persones".

Enguany totes les activitats s'han fet a l'aire lliure i només s'ha utilitzat l'exterior del recinte firal El Sucre, on s'ha fet un circuit itinerant expositiu batejat com la Casa de Pagès. Tot i que en aquesta ocasió no hi ha hagut un espai dedicat als professionals, algunes empreses del sector agrari han cedit maquinària de grans dimensions que s'ha exposat a la zona dedicada a l'hort i al graner. 

Els més petits són els que més han gaudit d'aquesta mostra que volia donar a conèixer l'origen dels aliments. La Bruna i l'Elsa, que tenen 7 anys, han après, entre moltes altres coses, que en alguns horts s'hi col·loca palla per tal que "la terra estigui humida i no s'hagi de regar tant". A més, això ajuda a fer que "el sol no assequi la terra i a què els cucs la remoguin" perquè s'airegi, han detallat.

Paral·lelament aquest diumenge s'han programat dos espectacles de les companyies Hotel Lacandi i Circ Vermut que han fet dues representacions al matí i dues a la tarda.

El Mercat del Ram va començar divendres i acaba aquest diumenge. Per primera vegada, en aquesta edició s'ha fet un mercat amb setanta parades d'artesania i alimentació que s'ha situat al parc Jaume Balmes.

Arxivat a