Mercat del Ram

Tret de sortida del 38è Torneig Internacional de Globus del Mercat del Ram de Vic amb vint equips

Aquest dijous se n'han enlairat sis i la trobada s'allargarà fins diumenge

per Osona.com , 25 de març de 2021 a les 18:55 |
La tradicional enlairada de globus a la plaça Major de Vic, aquest dijous al matí | Josep M. Montaner
Tret de sortida del 38è Torneig Internacional de Globus del Mercat del Ram de Vic. Sis globus s'han enlairat pels volts de les 9 del matí des de la plaça Major i sota la mirada d'espectadors que no s'han volgut perdre el moment. Aquesta edició estarà marcada pel context de pandèmia. Al tractar-se d'una activitat a l'aire lliure, estan obligats a dur la mascareta durant tot el vol. Les restriccions de mobilitat entre països han reduït la xifra final d'inscrits. Dels trenta previstos inicialment, finalment n'hi participen vint. Al marge d'equips catalans també n'hi ha d'altres punts de l'Estat com el País Basc, juntament amb França, Luxemburg i Bèlgica. La trobada, que inclou la competició de dissabte, s'allargarà fins diumenge.

FOTOS Els globus tornen al Mercat del Ram


Primer dia del 38è Torneig Internacional de Globus del Mercat del Ram de Vic. Una edició que estarà marcada per la Covid-19 i les restriccions. "Es farà el que es podrà per assolir una certa normalitat", remarcava aquest dijous el responsable del certamen, Miquel Masallera. Malgrat tot, valorava molt positivament haver arribat a vint equips, tenint en compte les restriccions de mobilitat entre països. Segons Masallera, el màxim permès a la zona són 30 participants i enguany, malgrat la pandèmia, han arribat a la vintena. Són cistelles que, com a màxim, permeten transportar sis passatgers i aquests han de dur la mascareta durant tot el vol.

Els participants d'enguany són equips vinguts de Catalunya, altres punts de l'Estat com ara Euskadi. Pel que fa d'Europa, han vingut de Bèlgica, França i Luxemburg. Aquest matí, les condicions eren favorables amb sol i gens de vent. Sis globus s'han pogut enlairar des de la plaça Major. Un espectacle que no s'han volgut perdre alguns visitants. Seguidament, els globus han anat agafant alçada fins a sobrevolar la plana i oferint de nou la presència d'aquests globus al cel d'Osona.


La competició de dissabte i un espectacle nocturn

La programació inclou un total de set vols fins diumenge si les condicions meteorològiques ho permeten. El dissabte es farà la tradicional prova, l'única competició de tot el festival, en què guanyarà el primer globus que sobrevoli més a prop del campanar del rellotge de l'Ajuntament. Com que hi ha mercat aquell dia, els globus han de sortir dels entorns de la ciutat. Per Masallera, aquest esdeveniment té per objectiu celebrar el tradicional Mercat del Ram de Vic. Una competició que fa 37 edicions que projecta internacionalment la ciutat i la comarca. També es manté el conegut com a "Night Glow" el dissabte al vespre, un espectacle amb música i els globus il·luminats.

Pel que fa a la idoneïtat de la zona per fer aquesta activitat, Masallera destaca que la plana de Vic és un indret on hi ha vents molt suaus, especialment durant el matí. Un fet que ha constatat Pol, el propietari d'una empresa de globus a França. "És el primer cop que vinc a Vic", admetia tot afegint que està content perquè s'ha mantingut la cita a diferència d'altres indrets que, per culpa de la pandèmia, s'han suspès.

L’esdeveniment és el més antic d'aquesta disciplina de Catalunya i l'estat espanyol. Està reconegut per la Comissió Nacional d'Aeroestació de la Real Federación Aeronàutica Espanyola, l’entitat que ostenta la representació internacional de l’esport de l’aerostació a l’estat espanyol. També compta amb el suport de la Federació Aèria Catalana. Se celebra des del 1984 per aquestes dates.

Altres notícies que et poden interessar
  

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació