Coronavirus

L'ICS a la Catalunya Central inicia un estudi intern per establir l'efectivitat de la vacuna

L'estudi va dirigit a tots els treballadors de l'ICS que no hagin passat la Covid-19 i que hagin estat vacunats

per Osona.com, 28 de març de 2021 a les 09:55 |
Vacunació de personal sanitari | ICS
Els investigadors de l'Àrea de Recerca, Anna Ruiz Comellas, Anna Ramírez i Josep Vidal, inicien un estudi per conèixer la immunitat generada per la vacunació contra el coronavirus SARS-COV-2. L'estudi va dirigit a tots els treballadors de l'ICS a la Catalunya Central que no hagin passat la Covid-19 (han de disposar de serologies, tests d'antígens i PCR negatius) i que hagin estat vacunats amb la primera i la segona dosi del vaccí.

Les persones que formin part de l'estudi hauran de sotmetre's a analítiques cada dos mesos per fer determinacions serològiques (anticossos específics) i cada quatre mesos per determinar la immunitat cel·lular.


L'estudi permetrà a les persones seleccionades, unes 200 triades de forma aleatòria entre les persones inscrites, conèixer el seu estat immunològic davant del SARS-COV-2 durant tot el període de l'assaig, ja que se'ls enviaran els resultats de les analítiques periòdicament. A més, les respostes immunitàries es compararan entre els treballadors que han passat la Covid-19, i els qui han estat vacunats o no.

Això "ens permetrà determinar la immunitat dels professionals enfront el SARS-COV-2 i comparar la resposta de la vacunació segons si han estat infectats prèviament o no", detalla la investigadora i metgessa de l'ICS a la Catalunya Central, Anna Ruiz Comellas.


L'Institut de Salut Global (ISGlobal) i la Fundació Daniel Bravo són les institucions que fan possible l'estudi.

Altres notícies que et poden interessar
  

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació