Manlleu destinarà 40.000 euros als pressupostos participatius dels barris de Baix i Dalt Vila

S'ha augmentat considerablement la partida destinada a la iniciativa on poden fer propostes ciutadania, entitats, comerços o empreses

Osona.com
24 de març del 2021
El carrer del Pont amb el carrer de Sant Domènech, al barri de Baix Vila de Manlleu
El carrer del Pont amb el carrer de Sant Domènech, al barri de Baix Vila de Manlleu | Adrià Costa
L'Ajuntament de Manlleu destinarà enguany 40.000 euros per als pressupostos participatius dels barris de Baix i Dalt Vila. L'any passat es va iniciar aquest ainiciativa per barris per tal que els veïns siguin els que decidiixen les actuacions prioritaris a la seva zona. El 2020 va ser el torn del barri de Vista Alegre, i aquest any ho és per als barris de de Baix i Dalt Vila. S'ha passat d'una partida de 16.000 euros a 40.000 euros.

Ciutadans a títol individual (empadronats a la ciutat amb independènica de la seva edat), entitats, comerços o demés empreses ubicades a Manlleu poden presentar propostes de millora i transformació en aquests dos barris. L'espai de referència informatiu i de participació és la plataforma Decidim i la web www.participa.manlleu.cat, tot i que l'execució del projecte combibarà tant les vies telemàtiques com les presencials en totes les seves fases.

Els pressupostos participatius tindran el punt de partida en la sessió informativa que se celebrarà el 12 d’abril a les 7 del vespre als Jardins de Can Puget. En aquesta, es presentaran les diferents fases i detalls del procés i s’aclariran els dubtes que les persones assistents vulguin traslladar. En acabat, se celebrarà un taller de generació de propostes, les quals seran registrades a posteriori. 

Durant un mes, la ciutadania podrà presentar propostes, i aquestes seran validades en fases posteriors pels serveis tècnics municipals en funció d’una sèrie de criteris i condicionants. Un cop validades totes elles, es portarà a terme una campanya de comunicació per difondre-les, i finalment seran votades per la ciutadania del 22 de juny al 16 de juliol. Una sessió pública de retorn i de proclamació de resultats el 20 de juliol posarà punt final al procés.


 
Arxivat a