​Sant Vicenç de Torelló s'incorpora al projecte Viles Florides

És el tretzè municipi d'Osona que s'ha adherit a la iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya

Sant Vicenç de Torelló, nova «vila florida»
Sant Vicenç de Torelló, nova «vila florida» | Viles Florides
Osona.com
27 de març del 2021
Sant Vicenç de Torelló s'ha adherit al projecte Viles Florides promogut per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l'enjardinament i la millora dels espais verds.

Actualment són 149 els municipis de Catalunya i Andorra que formen part d'aquest moviment. En clau osonenca, Sant Vicenç de Torelló és el tretzè municipi de la comarca s'incorpora a la iniciativa. També en formen part l'Esquirol, Roda de Ter, Sant Hipòlit de Voltregà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Taradell, Tavèrnoles, Tavertet, Tona, Torelló, Viladrau, Vilanova de Sau i Vic.

"L'adhesió a Viles Florides era un pas natural més en la nostra política del verd urbà", explica la regidora de Turisme, Vanessa Espín. En aquest sentit, apunta que el municipi es caracteritza per tenir diversos nuclis vinculats entre ells pel contacte amb la natura, els espais verds i enjardinats. "Amb un programa de gestió de residus porta a porta consolidat i reconegut en l'àmbit de Catalunya per la bona actuació a escala mediambiental, l'ajuntament ha creat a través de la Comissió de Medi ambient un espai de pensament i diàleg per impulsar solucions a les necessitats del municipi cercant la implicació dels ciutadans", detalla.