Últims dies per presentar propostes als pressupostos participatius de Torelló

Els veïns poden escollir com gastar 30.000 euros

Presentació dels pressupostos participatius 2021 a Torelló
Presentació dels pressupostos participatius 2021 a Torelló | Aj. de Torelló
Redacció
18 de març del 2021
Actualitzat a les 14:39h
L’Ajuntament de Torelló impulsa el projecte dels pressupostos participatius, en base al qual s’ha obert un procés de participació ciutadana per tal que tots els veïns i veïnes de la població puguin decidir a què volen destinar 30.000 euros del pressupost municipal. Fins al 21 de març es poden presentar propostes, tant a títol individual com a nivell d’entitats i associacions. Aquest projecte, fruit del treball d’una comissió en la qual estan representats tots els grups municipals, es prolongarà al llarg dels propers mesos.

Fins al 21 de març està activa la fase de presentació de propostes, en la qual es podrà participar a títol particular o com a entitat. Es poden presentar propostes a través d'internet  (formulari de participació) o presencialment portant la butlleta que hi ha en el tríptic que s’ha distribuït casa per casa, a les diferents oficines municipals.

Com a criteris generals, es poden presentar propostes de qualsevol naturalesa, sempre que no tinguin un cost superior als 30.000 euros; que tècnicament siguin viables; que no estiguin incloses en el pressupost municipal ordinari; que no siguin projectes de manteniment sinó projectes a desenvolupar; que siguin quantificables econòmicament; i que no condicionin els pressupostos d’anys posteriors.

Un cop conclosa la fase de presentació de propostes, el 30 i 31 de març es faran unes taules de participació en línia obertes a la ciutadania i a les entitats, per definir quines d’entre totes les propostes es portaran a votació.

Posteriorment, del 31 de març al 14 de maig, els departaments municipals hauran de valorar si les propostes finalistes són factibles tècnica i econòmicament. El procés tindrà el seu moment culminant amb la votació final, quan la ciutadania de Torelló escollirà la proposta a la qual destinar 30.000 euros del pressupost municipal. La votació es farà online i en diversos punts de votació presencial, del 17 al 31 de maig. Els resultats es faran públics la setmana posterior a la votació, a través de la web i les xarxes socials municipals. El procés es tancarà per la tardor amb un acte públic d’avaluació i retorn, obert a la ciutadania, per incorporar millores en properes edicions del procés.

Els pressupostos participatius tenen la seva raó de ser en la participació de la ciutadania, que podrà dir-hi la seva en la fase de presentació de propostes i també en la votació de les propostes finalistes, en una fase del procés reservada per als veïns i veïnes de Torelló majors de 16 anys. 

Arxivat a