Els acomiadaments a Girbau previstos a l'ERO passen de 78 a 48

La plantilla i l'empresa arriben a un acord que promociona les prejubilacions i obre la porta a baixes incentivades

L'empresa Girbau a la carretera  Manlleu de Vic
L'empresa Girbau a la carretera Manlleu de Vic | Josep M. Montaner
Osona.com
18 de març del 2021
Actualitzat a les 14:56h
Acord a Girbau abans d'hora. Aquest dilluns a la nit es va arribar a un preacord entre comitè d'empresa i direcció que redueix a la meitat els 76 acomiadaments previstos per l'ERO presentat al febrer, en concret, es passen a 48. A més, d’aquests 48 afectats, nou seran prejubilacions amb un acompanyament durant tres anys amb el 90% del salari net i 10 sortiran amb baixes incentivades, amb una indemnització mínima se 12.000 euros i una màxima de 18.000.

Finalment, seran 29 els treballadors que tindran una sortida de l’empresa amb les condicions pactades al preacord que recullen indemnitzacions de 36 dies per anys treballat, 30 mesos de topall, una aportació lineal de 400 euros per any treballat i una indemnització màxima total de 90.000 euros, segons ha informat CCOO.

Aquest dimecres els treballadors han ratificat l'acord amb el 93,13% vots a favor i una participació del 73,5% del cens d'afectació de l'expedient. 

La Intersindical, l'altre sindicat present al comitè d'empresa,  considera que aquest acord és la millor solució possible, ja que assegura "una viabilitat per a la companyia durant aquest impàs temporal, alhora que minimitza els danys inicialment previstos a la plantilla, i a més a més obre una nova via de diàleg dins de l'empresa". El sindicat preveu que els primers efectes sobre la plantilla es començaran a fer efectius a partir del juliol.

Setmanes de negociacions

Des de l'anunci de l'ERO a principis de febrer, la plantilla de Girbau s'ha mobilitzat en diverses ocasions per aturar-lo. Després de diverses negociacions, el 13 de febrer es va anunciar la retirada de l'expedient i es va aplicar un ERTO, d'una durada màxima de tres mesos, que afectava la majoria de la plantilla.

A partir d'aquí va arrencar un període de negociacions per fer un pla de viabilitat i negociar prejubilacions i sortides voluntàries. Finalment, s'ha arribat a un acord entre ambdues parts abans que acabessin els tres mesos de negociació.

Arxivat a