​La UVic dona 1.500 euros a Osona Contra el Càncer

La universitat ha obtingut els diners a través de l'acció solidària "La Futbolina", un futbolí mixt

La Futbolina, un futbolí mixt que fomenta la igualtat de gènere
La Futbolina, un futbolí mixt que fomenta la igualtat de gènere | UVic-UCC
Osona.com
16 de març del 2021
El rector de la UVic, Josep Eladi Baños, va lliurar aquest dilluns 1.500 euros de l’acció solidària “La Futbolina” a Montserrat Freixer, presidenta d’Osona contra el Càncer. Aquesta associació és la primera beneficiada del projecte de "La Futbolina", un futbolí mixt en el qual les figuretes tant són homes com dones, que vol promoure la igualtat de gènere i alhora recaptar fons per a causes solidàries també relacionades amb la igualtat. Coincidint amb el passat Dia Internacional de les Dones, la UVic va instal·lar-la al pati de l’edifici Miramarges.

“La Futbolina” és la iniciativa guanyadora del darrer concurs d’ajuts a projectes per la igualtat de gènere que cada any convoca la UVic amb els imports que els treballadors de la universitat deixen de cobrar si s’adhereixen a la vaga del 8 de març. En aquest cas el projecte, corresponent a la convocatòria de 2019 que s’ha endarrerit arran de la pandèmia, la va presentar el Servei d’Esports de l’UHub – Atenció a la Comunitat Universitària. Atès que  el futbolí mixt ha estat una cessió gratuïta de l’Associació Catalana d’Ajuts als Centres Educatius i Estudiants (ACACEE), els diners dels fons de la vaga del 8M s’han lliurat directament a l’associació Osona contra el Càncer.

Un futbolí solidari

Un cop en funcionament, ara “La Futbolina” té un triple objectiu. En primer lloc, recaptar fons amb el preu de les partides per destinar-los a iniciatives solidàries relacionades amb la igualtat. En segon lloc, fer visible l’apoderament i la reivindicació de les dones en l’àmbit universitari, ja que el futbolí mixt escenifica un context de joc en què homes i dones es troben en igualtat de condicions. I tercer, oferir a la comunitat universitària un nou espai d’esbarjo i socialització dins el campus.

Cada partida de “La Futbolina” costa un euro. El 60% de la recaptació es destinarà a un projecte d’igualtat o de beques per a estudiants de la UVic i el 40% restant el recollirà l’ACACEE per a manteniment del futbolí mixt actual i per a la compra de noves futbolines, amb el propòsit que en un futur se’n puguin instal·lar a altres espais de la UVic.
Arxivat a