Medi ambient

​Ressucita una plataforma per «salvar» la plana de Vic

Aquest dijous es presenta amb una trentena d'entitats ecologistes, sindicals i veïnals que hi donen suport

per Osona.com, 11 de març de 2021 a les 15:55 |
El sol sortint a la plana de Vic | Carme Molist
"Per una Plana Viva!" és el nom de la plataforma que s'ha recuperat recentment amb l'objectiu de repensar la planificació urbanística i preservar els valors ambientals de la plana de Vic. Ja s'havia creat de forma transversal fa deu anys i ara més d'una trentena d'entitats ecologistes, sindicals i veïnals, entre d'altres, l'han volgut reactivar. 

"Més enllà de les guerres particulars de cada ajuntament, cal tenir una visió més àmplia del territori", reclamen, i posen al centre del debat aspectes com l'espai agrari, la dignificació dels espais ja construïts, revitalitzar el comerç local i reduir la mobilitat privada, entre d'altres. La presentació oficial és aquest dijous al vespre.


Entre les entitats que hi donen suport, hi ha Unió de Pagesos, Osona en Bici, Adoberies No Calldetenes, Salvaguarda del Montseny, Som Energia Osona, UGT Osona, CCOO Osona i Xarxa de Conservació de la Natura, entre d'altres.

La presentació serà aquest vespre al Teatre Auditori de Calldetenes i es podrà seguir a través de xarxes socials. Es llegirà un manifest i hi haurà una xerrada i un debat amb l'arquitecte i professor d'Urbanisme Carles Crosas així com un tastet musical amb Guillem Roma.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació