El comerç de proximitat, un dels sectors més damnificats per la Covid

Associacions de comerciants d'Osona treballen en noves iniciatives per sortir reforçades de la pandèmia

Gent amb bosses després d'anar a comprar
Gent amb bosses després d'anar a comprar
Osona.com
12 de març del 2021
Les restriccions imposades per contenir l'avanç de la Covid-19 han tingut un impacte molt negatiu sobre el sector del comerç i la restauració, que ja acumula importants pèrdues durant els períodes de major o menor confinament establerts des del mes de març de 2020. De fet, segons el darrer informe trimestral de conjuntura catalana de la Cambra la caiguda del consum ha estat propera al 10% durant el 2020 a causa de les restriccions establertes en la mobilitat i certes activitats. 

Concretament, el sector dels serveis ha estat un dels més damnificats per l'impacte de la Covid-19 amb uns nivells d’activitat econòmica força inferiors als prepandèmia. L’hostaleria, el comerç i l’oci i la cultura són els sectors on més s’ha accentuat aquesta caiguda, i tots els indicadors sectorials coincideixen a apuntar en què la represa a l’activitat ha estat molt més lent als serveis que a la indústria o la construcció.

En aquest sentit, l’Índex de Comerç al Detall (ICD) de l’IDESCAT presenta una caiguda interanual acumulada fins al desembre del 8,2%. Una xifra que presenta fortes diferències segons el tipus de producte, ja que mentre en l’alimentació s’ha produït una caiguda del 2,2%, als béns d’equipament personal el descens ha arribat fins al 33,0%.

La Cambra d’Osona conjuntament amb la resta de Cambres de Catalunya ha estat un cop més al costat de les petites i mitjanes empreses del territori per pal·liar l’impacte de la Covid-19 en els diferents sectors econòmics, i especialment el comerç de proximitat.

Què opina el comerç de la nostra comarca? 

Federació Vic Comerç: "És molt important recuperar la mobilitat del client de fora, l’obertura el cap de setmana i l'extensió dels horaris de l'hostaleria. Un 65% de la nostra clientela habitual ve d'altres municipis d'Osona, però també d'altres comarques. El comerç de Vic no és autosuficient amb la població de la ciutat. D'això en dependrà, en bona mesura, la nostra supervivència".

Manlleu Associació de Comerciants: "Amb l'acceleració de processos que s'ha produït durant la pandèmia, pensem que el comerç de Manlleu en sortirà reforçat i els sectors que s'han vist més afectats com són els de l'equipament de la persona o de la restauració recuperaran terreny a mesura que s'aixequin les restriccions".

Associació de botiguers de Taradell: "Accions endegades com la figura del dinamitzador comercial i especialment l'impuls de la targeta urbana, ens han permès donar recolzament als comerços locals proporcionant informació immediata i clara sobre els ajuts i restriccions, i potenciar la cohesió i marca de poble". 

Tona Punt de Comerç i Serveis: "Aquest any tenim previst introduir nous mecanismes que facilitin la fidelització dels nostres clients davant la previsió d’un augment considerable de les nostres vendes. Estem treballant en la plataforma slowshopping.cat a on hi tenim ubicats tots els nostres associats i on el client pot accedir-hi fàcilment. Considerem que innovar és clau per sortir reforçats de la pandèmia".

Neix el HUB cambraDigital per contribuir a la transformació digital del teixit empresarial

Aquest nou espai promourà que les pimes i emprenedors incorporin les TIC, la innovació i la internacionalització en els seus plans de negoci, amb la finalitat que puguin afrontar amb més garantia els reptes presents i futurs de la transformació digital. 

El HUB està ubicat a les dependències centrals de la Cambra de Barcelona i disposa d’un auditori polivalent, un espai exterior i un d’interior dedicat al networking, sales de reunions dotades d’equipaments tecnològics d’última generació i molt més! 

També t’ajudem a incorporar eines digitals al dia a dia del teu negoci gràcies als nostres proveïdors de confiança. 

Necessites un espai per reunir-te o treballar puntualment a Barcelona? Hem posat en marxa fins a 4 tarifes diferents per adequar-nos a les teves necessitats i fer del HUB un espai per transformar digitalment el teu negoci.
T-Dia – 8 hores – 6€
T-Paquet 1 – 30 hores – 30€
T-Paquet 2 – 60 hores – 67,5€
T-Paquet 3 – 100 hores – 112,5€

Vols formar-ne part com a proveïdor tecnològic o ser proveïdor TIC de confiança?
Contacta’ns: www.cambradigital.cat


Més informació a:

 Correu electrònic:osona@cambrabcn.org
 Web: https://www.cambrabcn.org/on-som/punts-de-servei/vic
 Twitter@CambraOsona

 
AMB EL SUPORT DE