Vic

​Vic planta 278 arbres nous

A la capital d'Osona hi ha 22.201 arbres inventariats, de 142 espècies diferents, dels quals un 40,6% són en carrers i places

per Osona.com, 10 de març de 2021 a les 18:55 |
Vic Verd s'encarrega de la plantació de l'arbrat | Aj. de Vic
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de plantació de 278 arbres nous en carrers, parcs i places de la ciutat que s’allargaran fins a mitjans de març. Segons l'Ajuntament, aquestes plantacions "serveixen per ampliar les zones arbrades de la ciutat i substituir aquells que, per motius diversos com la mort, la malaltia o els accidents, han estat baixa en l'any anterior".

Per primer cop es plantaran arbres al carrer Narcís Verdaguer i Callís. Serà possible després d’haver-hi pacificat el trànsit i ampliar les voreres.


D'altra banda, aprofitant la plantació i manteniment del nou arbrat també s’iniciarà una prova pilot a la rambla del Passeig per millorar el sòl de plantació en diversos punts pavimentats per evitar  que les arrels de l’arbrat aixequin el paviment de les voreres.

22.201 arbres plantats de 142 espècies diferents


El 42% d’arbres nous que es plantaran serà de noves espècies perquè s’adaptin millor a l’entorn i, al mateix temps, facilitin el control de plagues, la reducció de fruits o d’altres molèsties. A Vic hi ha un total de 22.201 arbres plantats, de 142 espècies diferents, dels quals un 40,6% estan en carrers i places i la resta, un 59,4%,  estan en parcs i espais oberts al públic.

Durant l’any el personal tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vic vetlla les baixes d’arbres que es produeixen al municipi perquè es puguin reposicionar. Llavors, es comença la plantació a l'hivern, l'època d’aturada vegetativa dels arbres i el millor moment per plantar.

Pel que fa a l'esporga, es fa en funció de les necessitats de cada espai, carrer i arbre. Per això, hi ha arbres que cal esporgar cada any i d’altres cada cinc. Normalment, però, en la majoria de carrers l’esporga es fa cada tres anys.

 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació