​Torelló inicia la recollida de propostes per als pressupostos participatius

Fins al 21 de març els veïns poden proposar iniciatives d'on destinar els 30.000 euros de partida

Durant la presentació dels pressupostos participatius 2021 a Torelló
Durant la presentació dels pressupostos participatius 2021 a Torelló | Aj. de Torelló
Osona.com
04 de març del 2021
L'Ajuntament de Torelló ha impulsat una nova edició dels pressupostos participatius amb una partida de 30.000 euros. Aquest març s'ha posat en marxa la fase de presentació de propostes, en la qual es podrà participar a títol particular o com a entitat. Es poden presentar iniciatives fins al 21 de març (formulari de participació).

Es poden presentar lliurement propostes sempre que no tinguin un cost superior als 30.000 euros; que tècnicament siguin viables; que no estiguin incloses en el pressupost municipal ordinari; que no siguin projectes de manteniment sinó projectes a desenvolupar; que siguin quantificables econòmicament; i que no condicionin els pressupostos d'anys posteriors.

Un cop conclosa la fase de presentació de propostes, el 30 de març es faran unes taules de participació obertes a la ciutadania i a les entitats, per definir quines d'entre totes les propostes es portaran a votació. En funció de les mesures sanitàries, les taules es faran presencialment o bé online.

Posteriorment, del 31 de març al 14 de maig, els departaments municipals hauran de valorar si les propostes finalistes són factibles tècnicament i econòmicament. Finalment, el procés culminarà amb la votació final (en línia i presencial) del 17 al 31 de maig. El procés es tancarà per la tardor amb un acte públic d'avaluació i retorn, obert a la ciutadania, per incorporar millores en properes edicions del procés.

El projecte dels pressupostos participatius sorgeix d'una comissió de treball en la qual estan representats tots els grups municipals.

L'any passat hi havia prevista una dotació de 30.000 euros però l'esclat de la pandèmia va aturar els pressupostos participatius i es va decidir destinar l'import per pal·liar els efectes de la Covid.

Arxivat a