Manlleu

​Manlleu projecta el seu futur a través del desenvolupament sostenible

El ple aprova un full de ruta per a la ciutat en què fixa sis grans reptes per als propers 10 anys

per Carles Fiter , Manlleu, 1 de març de 2021 a les 08:55 |
Bosch, Garrido i la tècnica Maria Carme Noguer, durant la presentació | Carles Fiter
Manlleu projecte el seu futur a través del desenvolupament sostenible. El ple de l'Ajuntament d'aquest febrer ha aprovat adherir-se a l'Aliança Catalunya 2030 per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 i el full de ruta que recull els 35 compromisos a assolir al municipi amb objectius socials, econòmics i ambientals.

Malgrat l'Agenda 2030 té un abast mundial, Manlleu ho ha aplicat a escala local. És a dir, a través d'un procés participatiu amb diversos agents de la ciutat, ha fixat quins reptes haurà d'afrontar la capital del Ter per assolir aquests criteris. Tal com destaca el regidor d'Agenda 2030, David Bosch, s'han prioritzat sis ODS "que són tractors dels altres disset". "Hi ha ODS que no poden funcionar si no en funciona un altre", deia el regidor, remarcant que cal treballar de forma "transversal i coordinada" a les diverses regidories.


Cal destacar que s'han creat tres òrgans de seguiment i avaluació de l'Agenda 2030: una comissió per liderar a nivell polític aquest procés, una altra comissió per realitzar un seguiment periòdic i un tercer òrgan amb agents externs que és el consell sectorial.

Alguns compromisos que s'ha fixat Manlleu són lluitar contra la pobresa i l'exclusió; augmentar el parc d'habitatges socials; impulsar la instal·lació de plaques fotovoltaiques; atreure noves empreses de valor afegit; reduir la bretxa digital; pacificar carrers; promoure el compartir cotxe o impulsar el consum de proximitat.


Mòbil i a llarg termini

Per la seva banda, l'alcalde de Manlleu destaca que en l'acompliment d'aquests ODS volen "ser pioners" i apunta que el treball s'ha elaborat "amb totes les forces polítiques de l'Ajuntament", així com altres associacions. Bosch remarca que els reptes "es poden avaluar i retre comptes a la ciutadania". I, per tant, "aquest full de ruta inicial pot variar" en funció de l'evolució de la societat.


De fet, l'equip de govern de Manlleu ja va establir polítiques de desenvolupament sostenible al Pla d'Acció Municipal (2020-2023). En aquest sentit, Garrido puntualitza que ambdues iniciatives estan alineades, però que el full de ruta "va a molt més llarg termini". En aquest sentit es pronuncia Bosch, remarcant que "és una visió a llarg termini", en què s'ha fet un pas més en la participació a través del consell sectorial.

Tot en un web

Tota la documentació es pot consultar detalladament en un web de l'Ajuntament de Manlleu. L'acompliment de 6 ODS inclouen 35 reptes a assolir en l'àmbit municipal que es despleguen en 122 línies d'actuació que seran avaluades a partir de 220 indicadors.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació