coronavirus

La variant britànica de la Covid posa en qüestió la durada de les quarantenes

Un estudi de l'Escola de Salut Pública de Harvard constata que la mutació sobreviu cinc dies més que les altres variants

per NacióDigital, 1 de març de 2021 a les 12:55 |
A Osona la variant britànica és la predominant | Martí Albesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La mutació britànica del coronavirus sobreviu fins a cinc dies més que la resta de variants. Un nou estudi fet per l'Escola de Salut Pública de la Universitat de Harvard sobre aquesta mutació ha demostrat com la seva infecció dura més que la provocada per altres tipus de Covid-19, fet que podria explicar la seva major transmissibilitat. 

La investigació, que ja està publicada com a preimpressió, es va fer amb un total de 65 persones infectades per la Covid-19, de les quals set havien donat positiu de la variant britànica. Els resultats mostren com la duració mitjana de la infecció en els pacients contagiats per aquesta mutació va ser de 13 dies  (5 dies de fase de proliferació i 8 de la fase d'eliminació), mentre que les altres persones infectades sense la variant britànica van tenir una mitjana de 8 dies de duració (2 dies de fase de proliferació i 6 de fase d'eliminació del virus).


A més, un altre fet que van detectar els investigadors és que la concentració viral màxima dels pacients contagiats per la variant britànica era de 19 Ct (és el valor del llindar del cicle que indica la quantitat de virus que té una persona infectada), mentre que els dels altres era de 20,2 Ct. 


A partir d'aquestes dades els investigadors van concloure que la variant britànica "pot causar infeccions més perllongades amb una concentració viral màxima en comparació amb el SARS-CoV-2". 

Aquesta major duració no només es tradueix a un augment de la capacitat de transmissió, sinó que també planteja la següent pregunta: cal revisar el temps de quarantena dels infectats? A Catalunya actualment la quarantena és al voltant dels 10 dies, i tal com ja explicava el Secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, es preveu que en 10 o 15 dies la variant britànica representi "un 50% o més" dels contagis


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació