Salut vacunarà al recinte firal del Sucre de Vic

Està previst que el nou punt de vacunació entri en funcionament el dijous de la setmana vinent

Vacunació al CAP Osona, situat al nord de la ciutat de Vic
Vacunació al CAP Osona, situat al nord de la ciutat de Vic | Adrià Costa
Osona.com
27 de febrer del 2021
El recinte firal del Sucre de Vic serà a partir de la setmana que ve un nou espai de vacunació dels col·lectius professionals. En aquests moments, a Osona, es vacuna amb el vaccí AstraZeneca al CAP Osona, ubicat a la plaça Divina Pastora de Vic. Salut té la intenció de tenir preparats espais més amplis, de fàcil accés i condicionats només per a funcionar com a centres vacunals a la Regió Sanitària Catalunya Central. Per això, està previst que a Vic, es comenci a vacunar al recinte firal del Sucre a partir de dijous. Als les altres comarques es vacunarà als espais firals de Manresa i Igualada, i a l'hotel d'entitats de Berga.

La campanya, que es va encetar el dia 27 de desembre, és a punt de complir els dos primers mesos i entra en una nova fase. En un primer moment, la vacunació es va fer en equips mòbils sobretot a les persones i professionals dels equipaments residencials i als professionals sanitaris, amb la vacuna Pfizer. A principis de febrer va entrar en acció l'AstraZeneca. En aquest cas els principals col·lectius, entre molts d'altres, van ser els docents, els cossos de seguretat i professionals d'altres branques sanitàries i amb l'eix central d'activitat en els CAP.

Aquesta setmana que acaba s'han afegit diferents punts de vacunació, en concret centres vacunals de primària, amb l'objectiu d'administrar la vacuna Pfizer als majors de 80 anys, grans dependents i usuaris de centres de dia, entre d'altres col·lectius fràgils.

Arribat aquest punt, els CAP que han fet de punts de vacunació per a col·lectius es desplaçaran a espais més amplis i de fàcil accés, tots amb el suport dels ajuntaments implicats que han fet cessions d'espais per poder abordar aquesta nova etapa.

Els nous espais de vacunació als recintes firals funcionaran amb el sistema de ticketing, de manera que els col·lectius a qui s'està vacunant reben un missatge al mòbil cridant-los a vacunar-se. En el missatge hi ha un enllaç que porta els usuaris i usuàries a una pantalla des d'on poden reservar dia i hora de vacunació i també centre de vacunació.

Arxivat a