​Campanya pedagògica a Vic per promoure el bon ús dels patinets elèctrics

Agents Cívics i de la Guàrdia Urbana informaran a peu de carrer de com s'ha de circular i facilitar la convivència

Durant la presentació de la campanya a Vic
Durant la presentació de la campanya a Vic | Aj. de Vic
Osona.com
26 de febrer del 2021
L'Ajuntament de Vic ha posat en marxa una nova campanya pedagògica per fomentar el bon ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP), com poden ser els segway, els hoverboards o els monocicles elèctrics. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, es volen promoure les diverses formes de transport sostenible amb l'objectiu de posicionar Vic com a ciutat sostenible.

La regidora de Mobilitat, Fabiana Palmero, remarca que es vol "facilitar la convivència dels diferents modes de transport sostenible" i fer pedagogia per "moure's com cal". "Els vehicles de mobilitat personals també són una manera de sumar-se al zero, de no contaminar i de ser respectuós amb el medi ambient", recalca.

Els patinets elèctrics són un transport sostenible en auge i després que el mes de gener sortís una normativa específica que els regula, parelles d'agents cívics i de la Guàrdia Urbana informaran a peu de carrer sobre "com s'ha de circular correctament i quines són les recomanacions que cal tenir en compte", remarca la responsable d'Agents Cívics, Cristina Molas.

La campanya informarà i assessorarà a totes les persones que es desplacen amb vehicles de mobilitat personal sobre quines són les normes de circulació, quins aspectes s'ha de tenir en compte i donaran consells de protecció, tant pel mateix vehicle com per qui l'utilitza.

Per la seva banda, la regidora de Convivència i Seguretat, Elisabet Franquesa, exposa que des de l'Ajuntament es continua treballant per vetllar per la seguretat i convivència de tots els modes de transports, des dels motoritzats, passant pels vehicles unipersonals fins als vianants. "S'han de complir les normes, seguir els reglaments per conviure en una ciutat amable i a la mesura humana", afegeix.

La capital d'Osona actualment disposa de 54 quilòmetres de xarxa clicable per on poden circular bicicletes, patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal.
Arxivat a