950 firmes contra la prova pilot de la Guixa

Aquesta setmana s'ha posat en marxa la polèmica iniciativa al carrer Major de Sentfores que genera oposició

Firmes en contra del pas alternatiu de vehicles a La Guixa-Sentfores
Firmes en contra del pas alternatiu de vehicles a La Guixa-Sentfores | Josep M. Montaner
25 de febrer del 2021
Actualitzat el 26 de febrer a les 10:08h
951 firmes contra la prova pilot al carrer Major de Sentfores-La Guixa. La iniciativa, que s'ha posat en marxa aquest dimecres de la mà de la Diputació de Barcelona, vol pacificar el trànsit a la via i reduir la perillositat a través de semàfors, ja que les voreres no són gaire amples i els cotxes circulen a força velocitat. Però des de Santa Eulàlia de Riuprimer, i també Muntanyola, ja s'han mostrat en contra aquest projecte perquè suposa un perjudici per als municipis.

Aquesta setmana, ho ha fet una plataforma d'afectats, que ha presentat les signatures perquè s'aturi la iniciativa. En declaracions a Osona.com, Pau Prat, en representació del grup, apunta que la proposta "dificulta la circulació" dels veïns de la zona, tant de Santa Eulàlia com Muntanyola.

També critica que la decisió s'ha pres sense tenir en compte els veïns: "No han demanat res i ens ho hem trobat fet".  Remarca que empatitzen "amb el problema del carrer Major", però emplaça als ajuntaments afectats i la Diputació a "buscar una solució òptima i consensuada", com un variant o posar un radar de tram. "De solucions tècniques n'hi ha, però fa falta voluntat", afegeix.

Des de la plataforma també informen que tenen un full de ruta, en el qual estudiaran si la mesura és legal, i alhora que contemplen més accions reivindicatives, des d'una marxa lenta a una manifestació a la plaça Major de Vic.

Ous per als que toquen el clàxon

Precisament, una de les protestes que han iniciat alguns veïns de Santa Eulàlia ha estat tocar la botzina mentre s'està aturat al semàfor. I això no ha agradat a alguns veïns de Sentfores, que han tirat ous a aquells que protestaven. La plataforma ha fet arribar aquestes imatges:
 

Ous que han tirat als cotxes que tocaven el clàxon per protestar


I els ajuntaments?

Des de l'inici de la proposta, ja hi va haver oposició per part dels ajuntaments de Santa Eulàlia de Riuprimer i Muntanyola, que consideren que els semàfors fan perdre temps als conductors i va "en detriment de la mobilitat" d'aquests municipis així com en el creixement econòmic i desenvolupament local.

Per la seva banda, des de l'Ajuntament de Vic, sempre s'ha dit que és una actuació de la ciutat i que és un carrer, no una autovia. Es va prorrogar l'inici de la prova pilot pel confinament municipal, però amb la posada en marxa del comarcal, s'ha reprès aquest dimecres. La iniciativa s'ha d'allargar uns quatre mesos i llavors es veurà si la mesura ha estat efectiva.
Arxivat a