La Cambra d'Osona t'ajuda a adaptar-te al Brexit

Empreses de la comarca han hagut de modificar els seus plans comercials amb el canvi de paradigme

Les empreses han hagut d'analitzar l'operativa actual
Les empreses han hagut d'analitzar l'operativa actual | Cambra d'Osona
Osona.com
26 de febrer del 2021
La materialització del Brexit ha comportat que el Regne Unit abandoni el mercat únic i, conseqüentment, les operacions que té Catalunya amb aquest país passin a tenir la consideració d'extracomunitàries i s'estableixin controls fronterers al tràfic de mercaderies.

Aquest canvi de paradigma obliga a les empreses que compren i venen al Regne Unit a analitzar l'operativa actual i adoptar les mesures correctes per a minimitzar-ne l'impacte. L'acord final ha permès no establir taxes al creuar duanes, pels productes d'origen preferencial, ni límits quant a volum d'aquests intercanvis de mercaderies. Ara bé, la necessitat de realitzar declaració duanera i el requeriment de possibles noves certificacions, pot comportar implícitament un increment del cost d'alguns productes i serveis i, per tant, un augment de preus.

Aquesta alteració de les regles del joc ha comportat que empreses de la comarca hagin vist modificats els seus plans comercials amb el territori britànic. Mecakim/Decustik, una empresa que es dedica a la producció de panells acústics en fusta per al condicionament acústic de tota mena d'espais interiors, considera que "el Brexit ha suposat un augment de les dificultats a l'hora de fer arribar els nostres productes als clients del país, tant en la gestió de la documentació necessària com amb els retards importants que s'han produït aquests primers mesos a la frontera".

El Brexit ha suposat un augment de les dificultats a l’hora de fer arribar els nostres productes als clients del país

 

Mecakim/Decustik​
 
En la mateixa línia s'expressa Josep Subirachs, responsable de l'empresa Prensoland, especialitzada en la fabricació de maquinària industrial per a la construcció, qui apunta que el Brexit els ha suposat un entrebanc en el seu dia a dia empresarial. Tot i no tenir barreres comercials gràcies a l'acord bilateral, en tenen d'accés: el temps i els costos que comporten la documentació i els desplaçaments dels tècnics. No obstant això, des de l'organització veuen motius per a l'esperança, ja que consideren que la sortida del Regne Unit de la UE dona dinamisme i flexibilitat al país, que ho està aprofitant per invertir en sectors claus com la construcció.

En definitiva, l'impacte del Brexit implica més burocràcia i més entrebancs logístics o dit d'una altra manera, més costos, més temps i més incertesa. Però això no ha d'esdevenir un problema o una preocupació pel teixit empresarial, simplement implica canviar l'òptica comercial i fiscal de veure aquest territori. Per aquest motiu des de la Cambra de Barcelona s'han dissenyat un conjunt de productes, els serveis Brexit i les agendes de negoci personalitzades, per oferir assessorament i continuar fent possible la relació de les empreses amb el conjunt del mercat britànic, així com també una formació pràctica bonificada que durem a terme a la Cambra d'Osona el proper dimecres, 10 de març.

Us apropem la transformació digital a la vostra empresa

La Cambra conjuntament amb el departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya us ofereix el curs online "Com transformar digitalment la Pime". Un curs 100% gratuït amb l'objectiu d'ajudar a les pimes del territori a implantar plans de digitalització en els seus models de negocis.

Quines temàtiques s'impartiran?

Durant el programa es tractaran els següents temes: digitalització, organització i automatització de l'empresa; canvi del model de negoci: públic objectiu i anàlisi de competència; les xarxes socials a l'empresa: social selling, branding marca; la meva marca a Internet, el meu negoci a Internet, e-commerce, blog corporatiu; espai web i keywords, SEO i SEM; analítica de dades; i ciberseguretat.

Quan es realitzarà?

El curs s'impartirà en diverses edicions que començaran l'1, el 3 o el 5 de març i té una durada prevista de 20h. Places limitades.

Qui el pot cursar?

El curs és totalment gratuït i es dirigeix a tot el teixit empresarial de la comarca, així com també als emprenedors i emprenedores.

Inscriu-te aquí


Més informació a:

 Correu electrònic:osona@cambrabcn.org
 Web: https://www.cambrabcn.org/on-som/punts-de-servei/vic
 Twitter@CambraOsona

 
AMB EL SUPORT DE