​El Síndic obre una investigació per conèixer la seguretat a les comissaries de Mossos arran dels incidents a Vic

Demana informació sobre els protocols d'actuació i la formació que reben els agents arran dels incidents de Vic

La visita del síndic Rafael Ribó a la comissaria de Vic
La visita del síndic Rafael Ribó a la comissaria de Vic | Síndic de Greuges
Osona.com
24 de febrer del 2021
El Síndic de Greuges ha obert una investigació d'ofici per conèixer les mesures de seguretat que tenen les comissaries de Mossos d'arreu del país. Segons informa en un comunicat, la investigació s'obre arran de l'atac que va patir la comissaria de Vic en el marc de les manifestacions de suport a Pablo Hasél. Diverses persones van llançar objectes i pedres a l'edifici i van trencar vidres i les càmeres de videovigilància.

El síndic s'ha adreçat a la Direcció General de la Policia perquè l'informi, "en el termini més breu possible", sobre si hi ha protocols d'actuació davant de possibles atacs a comissaries i si els agents reben formació en autodefensa. També demanen informació sobre el dispositiu que va desplegar Vic durant els incidents.

Aquest dilluns, 22 de febrer, el síndic Rafael Ribó es va desplaçar a Vic per mantenir una reunió amb el cap de la comissaria, Joan Salamanya, i el comissari Miquel Esquius, per analitzar i fer balanç de l'operatiu de seguretat desplegat i les mesures a prendre a partir d'ara. Durant la reunió, el síndic els va mostrar tot el seu suport i va condemnar els fets ocorreguts.

De fet, aquest dimecres, el conseller d'Interior Miquel Sàmper, acompanyat de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, va visitar la comissaria i va traslladar el seu suport als agents que eren al lloc dels fets en el moment dels aldarulls.

Arxivat a