Salut

Llevadores d'Osona recorden la importància de continuar amb l'alletament matern malgrat la Covid

L'ASSIR ofereix suport i assessorament en la lactància materna

per Osona.com , 24 de febrer de 2021 a les 18:55 |
L'ASSIR Osona de l’ICS a la Catalunya Central ofereix suport i assessorament en la lactància materna. | ICS
Les llevadores de l'ASSIR (Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva) Osona de l'ICS a la Catalunya Central recorden la importància de continuar amb l'alletament malgrat la Covid-19. Ho fan seguint les recomanacions de l'OMS, és a dir, no interrompre la lactància i en cas de Covid, fer-ho amb les mesures higièniques adequades.

De fet, tal com remarquen en una nota, "els estudis actuals no han detectat la transmissió del virus a través de la llet materna ni en l'alletament". En canvi, estudis recents apunten que "el sèrum de la llet materna bloqueja l'adhesió i l'entrada del virus a les cèl·lules i n'atura la replicació viral".


"Els nombrosos beneficis del contacte pell amb pell i l'inici precoç de la lactància (tant a curt com a llarg termini) superen àmpliament els possibles riscos de transmissió i malaltia associats a la Covid", ratifica la llevadora Raquel Moreno des de la consulta de lactància.

D'altra banda, des de l'ASSIR també s'ofereix suport i assessorament en la lactància materna. Per a situacions especials també disposen d'una consulta específica de lactància al CAP Osona, amb una llevadora consultora internacional certificada en lactància materna (IBCLC). Aquestes situacions poden ser des d'alteracions en la succió, prematuritat, detecció del fre lingual curt, o mastitis i mugrons invertits, entre altres.


També duen a terme assessorament en la relactació, orientació en la reincorporació a la vida laboral, deslletament respectuós, lactància en tàndem i bessons, inducció a la lactància o lactància adoptiva, entre d'altres. Des del 2017, any en què va començar el servei específic, s'han atès més de 800 visites.

Des de l'ASSIR es continua impulsant un grup de suport a l'alletament matern a través d'Internet, un servei en què la llevadora i la IBCLC assessoren les mares i poden compartir i intercanviar experiències per ajudar-les a satisfer les seves necessitats i també les del nadó en qualsevol etapa de la lactància.
 

Correu de contacte

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació