Interior xifra en 50.000 euros les destrosses a la comissaria de Vic

El conseller Sàmper, que visita la capital d'Osona, apunta que cal replantejar les mesures de protecció dels edificis i dels agents

Visita del conseller  Miquel Sàmper a la comissaria de Mossos a Vic
Visita del conseller Miquel Sàmper a la comissaria de Mossos a Vic | Josep M. Montaner
24 de febrer del 2021
Actualitzat a la 13:21h
Aquest dimarts ha fet exactament una setmana de les destrosses a la comissaria de Vic després de la manifestació contra l'empresonament de Pablo Hasél. El conseller d'Interior Miquel Sàmper, acompanyat de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, va visitar la comissaria i va traslladar el seu suport als agents que eren al lloc dels fets en el moment dels aldarulls, sobretot als 11 ferits lleus. "Hem pogut comprovar que físicament ja s'ha restablert la comissaria i que l'estat anímic dels agents és fort", va dir, traslladant-los un missatge d'agraïment i escalf "per ser capaços de superar una situació crítica".

Sàmper xifra en uns 50.000 euros les destrosses fetes a la comissaria. De fet encara es podien veure rastres dels aldarulls, com algunes càmeres de seguretat que estaven enganxades amb cinta aïllant. Els vidres, més visibles a les imatges, es van reparar l'endemà mateix.

Precisament, el conseller va reconèixer que hi ha d'haver "un replantejament d'inversió i protecció per totes les ABP de Catalunya", ja que, per exemple, "es van construir edificis molt lluminosos, amb molts vidres, i això implica una certa debilitat". També va destacar fer un replantejament en "els mitjans de protecció", com que tinguin "cascs més reforçats". "Aquells que ens han de protegir, han d'estar protegits, ha afegit.

D'altra banda, respecte a la polèmica per l'actuació dels antiavalots, Sàmper deia que hi va haver "una mala interpretació quan va demanar revisar-ho. "No és el model policial el que s'ha de revisar, sinó el d'ordre públic, que mai agrada", explicava el conseller, remarcant que ha de ser un debat que haurà d'afrontar conjuntament la cambra catalana. Alhora ha apuntat que s'ha de revisar des del Parlament. També declarava que, en cas d'aldarulls, cap mètode és agradable a cap dels sistemes europeus, com els canons d'aigua o el gas pebre.

Finalment, demanava que finalitzés la situació, ja que "la llibertat de manifestació no és sinònim de violència". "Tothom té dret a protestar, però de manera pacífica", concloïa.

25.000 euros més

Aquests 50.000 euros s'han de sumar als 25.000 euros que ja va xifrar l'Ajuntament de Vic, quant a mobiliari urbà destrossat als carrers de la ciutat. L'alcaldessa Anna Erra va remarcar que s'havia "travessat una línia vermella".

Durant els aldarulls a Vic es van fer quatre detinguts. Un d'aquests era menors i la detenció va quedar sense efecte un cop se li va prendre declaració. La resta, dos homes i una noia, van passar a disposició judicial la setmana passada i el jutjat d'instrucció 1 de Vic va decretar llibertat amb càrrecs pels acusats de desordres públics. Les destrosses a la comissaria i les lesions a agents s'investiguen en una macrocausa en què no es descarten més detencions.
Arxivat a