Les exportacions agroalimentàries catalanes superen per primera vegada els 11.000 milions d'euros

Catalunya és líder al conjunt de l'Estat amb el sector carni encapçalant el gruix de les vendes a l'exterior

Sega d'un camp d'ordi als Hostalets de Balenyà.
Sega d'un camp d'ordi als Hostalets de Balenyà. | Adrià Costa
NacióDigital
23 de febrer del 2021
Les exportacions de productes agroalimentaris catalans han superat per primera vegada el llindar dels 11.000 milions d'euros. En concret, l'any 2020, tot i la covid-19, es va arribar al nou rècord d'11.435,01 milions d'euros en vendes internacionals del sector, un 6,62% més que l'any anterior.

Segons dades recollides per Prodeca, el sector de la carn i el Fine Food han liderat el comerç exterior amb una especial incidència a la Xina, que pel que fa a la carn s'ha convertit en el primer mercat. Tot plegat fa que Catalunya hagi superat per primera vegada Andalusia i que l'agroalimentari sigui el segon sector en exportacions al país. Malgrat el context positiu, el tancament de la restauració ha passat factura a les vendes de vi que han patit una caiguda del 10,14%.