​Arrenca un Trufforum de Vic més virtual que mai

La gastronomia és la gran protagonista d'aquesta atípica edició

La festa de la tòfona i la gastronomia a Vic, l'any passat
La festa de la tòfona i la gastronomia a Vic, l'any passat | Josep M. Montaner
Osona.com
23 de febrer del 2021
Aquesta setmana ha arrencat el Trufforum Vic, una edició totalment online en què la gastronomia de la tòfona és la gran protagonista. De fet, la gastronomia osonenca és un referent a la cuina de la tòfona, cosa que representa un tret diferencial als altres territoris tofonaires que també són seu del Trufforum (Terol, Castella i Lleó i l'Occitània). Un clar exemple són les "Jornades de la Tòfona" d'Osona Cuina, del 15 de gener a l'1 de març, que fa anys que celebra el col·lectiu de cuiners osonencs i en les quals tots els restaurants preparen les seves propostes.

Pel que fa al programa d'activitats del Trufforum a Vic, destaca el "Recorregut gastronòmic per Catalunya" de la mà de cuiners com Quim Casellas (restaurant Casamar, Llafranc), Rafel Múria (restaurant Quatre Molins, Cornudella de Montsant) o Eduard Aliberch (restaurant Cal Jutge, d'Orís). A més, hi ha altres activitats com els tallers d'anàlisis sensorials; tallers per infants; o reportatges sobre la cerca de tòfones i la plantació.

El programa el completa el "Seminari Científic: Avenços en el coneixement de la tòfona i la tubericultura", amb ponències destinades al sector més professional. Una d'aquestes sessions, se centra en "L'ús excel·lent i responsable de la tòfona en el sector de la restauració" i en la qual participarà Jordi Arumí del restaurant Arka de Santa Eugènia de Berga i president del col·lectiu Osona Cuina.

Enguany l'Ambaixador de la Tòfona és el reconegut cuiner Nandu Jubany, que agafa el relleu a Ferran Adrià que ho fa ser en la passada edició.
 

Consulta tota la programació


Arxivat a