Casa Tarradellas inverteix 15 milions per construir un nou magatzem i un edifici comercial a Gurb

El centre logístic tindrà 4.700 metres quadrats i el bloc d'oficines, 1.500, tots dos eficients energèticament

L'espai on s'ha d'ubicar el nou centre logístic
L'espai on s'ha d'ubicar el nou centre logístic | Josep M. Montaner
Osona.com
22 de febrer del 2021
Casa Tarradellas ha iniciat la construcció de dos nous centres: un nou magatzem i un nou edifici comercial. El primer té per objectiu millorar logística, mentre que el segon vol centralitzar els serveis centrals i comercials de l'empresa. Tal com explica en una nota la companyia, ubicada a Gurb, la construcció d'aquest nou centre logístic i magatzem robotitzat a Mas Galí serà el tercer centre logístic totalment autònom i donarà resposta a la gestió del producte acabat refrigerat de Casa Tarradellas.

Aquest nou centre permetrà que l'empresa pugui ampliar la seva capacitat logística en 9.000 palets més. Amb 4.700 m2 s'ha dissenyat sota el criteri de l'eficiència energètica, i per tant anirà recobert de plaques solars fotovoltaiques, cosa que faran que sigui 100% autosuficient energèticament.

A més a més, la planta estarà equipada amb circuits de refrigerants naturals que suposen eliminar l'ús de les calderes i per tant l'emissió de CO₂. Aquesta tecnologia, que Casa Tarradellas ja va implantar el 2012 a tots els seus magatzems, representa tenir un sistema un 90% més eficient en la transformació de primària a fred.

D'altra banda, el segon edifici vol centralitzar serveis comercials i corporatius en un nou edifici al costat de la central de 1.500 m². També s'ha dissenyat sota criteris sostenibles i neix amb l'objectiu de ser autosostenible energèticament, com les actuals oficines, situades a 50 metres.

Al voltant del nou edifici, s'hi preveu una zona enjardinada de 2.500 m2 que ocuparà més del 60% de la parcel·la en el que es projectarà un espai paisatgístic de la mediterrània.

Plaques solars des del 2004

L'empresa que des del 2004 projecta la instal·lació de plaques solars en totes les seves instal·lacions, compta actualment amb més de 40.000 m2 de superfície solar ubicada en cobertes i façanes de tots els centres i edificis de l'empresa. A més, tota l'energia que consumeix actualment Casa Tarradellas és 100% de fonts renovables.

A més a més de l'aposta per les energies renovables com l'energia solar i la biomassa, la companyia també inclou la recuperació dels retalls dels envasos de línia en la planta de reciclatge PET que forma part de Casa Tarradellas des del 2012.