Vic

El Portalet, tancat al trànsit

A partir de la tardor, han de començar les obres perquè el carrer tingui un sol nivell

per Carles Fiter , Vic, 22 de febrer de 2021 a les 10:55 |
Nova senyalització que prohibeix l'entrada d'alguns vehicles al Portalet de Vic | Josep M. Montaner
A partir d'aquesta setmana, la rambla del Bisbat i dels Montcada -el Portalet- de Vic estan tancades al trànsit. D'aquesta manera, doncs, només poden passar-hi vianants i bicicletes, i aquells vehicles autoritzats, des d'autobusos fins a veïns de la zona. Està vigilada per càmeres, que durant unes setmanes encara no multaran.

Aquesta és la quarta illa de vianants de la ciutat, a més de les del centre històric, l'eixample Morató i el carrer de Gurb. A més de les rambles del Bisbat i dels Montcada, la plaça de Santa Elisabet, els carrers de les Adoberies i dels Aluders també formen part d'aquest nou pulmó per fomentar els desplaçaments saludables.


"Guanyarem un nou espai i un nou passeig per a les persones", destacava l'alcaldessa de Vic Anna Erra, remarcant l'aposta per treballar "per una ciutat saludable", amb trànsit pacificat i mobilitat sostenibles. Per la seva banda, la regidora de Mobilitat, Fabiana Palmero, remarcava que serà "un eix cívic", per lligar "la muralla i la ciutat antiga amb el sud de la ciutat a través del riu".

D'altra banda, està previst que la reforma dels carrers comencin a l'octubre. Tal com explicava la regidora, es vol transformar la rambla en un carrer de plataforma única, és a dir, que no hi hagi desnivells entre vorera i calçada. Els treballs començarien en la primera part del Portalet, la rambla del Bisbat, i després a la rambla dels Montcada.


 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació