El Portalet, tancat al trànsit

A partir de la tardor, han de començar les obres perquè el carrer tingui un sol nivell

Nova senyalització que prohibeix l'entrada d'alguns vehicles al Portalet de Vic
Nova senyalització que prohibeix l'entrada d'alguns vehicles al Portalet de Vic | Josep M. Montaner
22 de febrer del 2021
Actualitzat el 23 de febrer a les 10:14h
A partir d'aquesta setmana, la rambla del Bisbat i dels Montcada -el Portalet- de Vic estan tancades al trànsit. D'aquesta manera, doncs, només poden passar-hi vianants i bicicletes, i aquells vehicles autoritzats, des d'autobusos fins a veïns de la zona. Està vigilada per càmeres, que durant unes setmanes encara no multaran.

Aquesta és la quarta illa de vianants de la ciutat, a més de les del centre històric, l'eixample Morató i el carrer de Gurb. A més de les rambles del Bisbat i dels Montcada, la plaça de Santa Elisabet, els carrers de les Adoberies i dels Aluders també formen part d'aquest nou pulmó per fomentar els desplaçaments saludables.

"Guanyarem un nou espai i un nou passeig per a les persones", destacava l'alcaldessa de Vic Anna Erra, remarcant l'aposta per treballar "per una ciutat saludable", amb trànsit pacificat i mobilitat sostenibles. Per la seva banda, la regidora de Mobilitat, Fabiana Palmero, remarcava que serà "un eix cívic", per lligar "la muralla i la ciutat antiga amb el sud de la ciutat a través del riu".

D'altra banda, està previst que la reforma dels carrers comencin a l'octubre. Tal com explicava la regidora, es vol transformar la rambla en un carrer de plataforma única, és a dir, que no hi hagi desnivells entre vorera i calçada. Els treballs començarien en la primera part del Portalet, la rambla del Bisbat, i després a la rambla dels Montcada.

 
Arxivat a