Vic adquireix el primer bus híbrid

Es preveu que la flota de bus urbà estigui totalment renovada en uns dos anys

El nou bus híbrid de Vic.
El nou bus híbrid de Vic. | Josep M. Montaner
19 de febrer del 2021
Aquesta setmana s'ha incorporat el primer bus híbrid a la flota d'autobusos de Vic. L'alcaldessa Anna Erra remarca que des de l'Ajuntament volen potenciar que la gent vagi "a peu, en bicicleta o autobús", és a dir, "la mobilitat sostenible a la ciutat". En aquest sentit, tal com declara la regidora de Mobilitat, Fabiana Palmero, es vol donar un servei "més sostenible" i a la llarga "millorar el servei" que es dona als veïns de Vic. És a dir, per exemple, s'està estudiant com millorar el servei i incorporar busos a demanda per dotar de més transport públic.

El bus, que ha tingut un cost d'uns 250.000 euros, se cedeix a l'empresa concessionària del servei de bus urbà, és a dir, Sagalés. Aquesta cessió que s'emmarca en la renovació per a dos anys del conveni per a l'explotació del servei de transport urbà de viatgers signat amb la Generalitat, l'operador 25 Osona Bus (Sagalés) i l'Ajuntament.

Per la seva banda, el conseller delegat de Sagalés, Ramon Sagalés, apunta que els autobusos híbrids són un pas "molt important" perquè suposa una disminució de les partícules CO₂ i NOx. "És molt beneficiós per als usuaris i ciutadans de Vic", diu, mentre remarca que el següent pas és "créixer amb la descarbonització de la flota a la plana de Vic".

De fet, està previst que aquest any l'Ajuntament de Vic compri un altre autobús híbrid. L'Ajuntament té una flota de quatre autobusos urbans i el nou bus híbrid substituirà un dels que es van adquirir el 2008. "D'aquí a uns dos anys pretenem que tota la flota estigui renovada", diu Palmero, és a dir, incorporant vehicles híbrids, elèctrics o amb la tecnologia que ofereixi unes emissions de gasos contaminants més baixes.
 

Sagalés, Palmero i Erra, durant la presentació del bus híbrid. Foto: Josep M Montaner


Arxivat a