Llibertat amb càrrecs per als tres detinguts als aldarulls de Vic

Les destrosses a la comissaria i les lesions a agents s'investiguen en una macrocausa en què no es descarten més detencions

Durant la protesta d'aquest dijous a davant dels jutjats
Durant la protesta d'aquest dijous a davant dels jutjats | Carles Fiter
18 de febrer del 2021
Actualitzat el 08 de març a les 12:28h
Llibertat amb càrrecs pels tres detinguts als aldarulls que es van produir aquest dimarts a la nit a Vic després de la protesta per l'empresonament de Pablo Hasél. Es van detenir quatre persones, una de les quals era menor. La detenció del menor va quedar sense efecte un cop se li va prendre declaració. La resta, dos homes i una noia, han passat a disposició judicial aquest dijous. El jutjat d'instrucció 1 de Vic ha decretat llibertat amb càrrecs pels acusats de desordres públics.

Cal destacar que els arrestats, que estaven engarjolats des de dimarts, no han arribat ni als jutjats de Vic, ja que han declarat per via telemàtica. De fet, a fora els jutjats hi havia una cinquantena de persones concentrades per donar-los suport.

César Lagonigro, president de l'Associació d'Advocats d'Osona en Defensa dels Drets Fonamentals, ha remarcat que "tot indica que serà una macrocausa i no seran els únics investigats".

De fet, ha remarcat que la investigació, encara "molt embrionària", inclou altres delictes com els d'atemptats contra els agents i els danys ocasionats a la comissaria. "La causa podrà ser per delicte o danys també", explica, puntualitzant que "no vol dir que "se'ls estigui imputant a ells".
 

Durant la detenció d'aquest dijous a davant dels jutjats Foto: Carles Fiter


"Quan es tracta de manifestacions del moviment independentista, com Girona, la Jonquera o Gurb, s'acaben convertint en macrocauses", lamenta l'advocat. En aquest sentit, critica que un cop detectada una persona "a través de les imatges" que corren per les xarxes, se li pot carregar el mort quan "potser només està exercint el dret de manifestació".

Un detingut durant la concentració

D'altra banda, durant la concentració de suport, un jove ha acabat detingut pels Mossos. Inicialment els agents han demanat als manifestants que canviessin de vorera. Han seguit les instruccions, però tot seguit, quan el nombre de persones anava augmentant, han decidit tornar a l'origen de la concentració. Això ha acabat amb el forcejament entre un jove i els agents, i una detenció per desobediència.

Tot i això, al cap d'una hora, els Mossos han deixat la detenció sense efecte. La defensa jurídica del jove, ha qualificat la detenció "d'injustificada i arbitrària". El noi, doncs, ha quedat en llibertat amb càrrecs a l'espera de l'atestat policial.

 
Arxivat a