Vic xifra en més de 25.000 euros els danys al mobiliari urbà arran dels aldarulls

L'alcaldessa Anna Erra comprén la crispació, però considera que s'ha "travessat una línia vermella"

Anna Erra, aquest dimats atentent els mitjans de comunicació
Anna Erra, aquest dimats atentent els mitjans de comunicació | Josep M. Montaner
17 de febrer del 2021
Actualitzat a les 15:56h
L'Ajuntament de Vic xifra en més de 25.000 els danys al mobiliari urbà en el marc dels aldarulls que es van produir aquest dimarts al vespre després de la manifestació contra l'empresonament de Pablo Hasél. Així ho ha explicat l'alcaldessa de Vic, detallant que en la xifra no s'hi inclouen les destrosses a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Els manifestants van cremar contenidors i altre mobiliari urbà com papereres, cosa que es va haver de netejar per evitar mals majors a la via.

Erra ha recordat que a la plaça Major hi ha hagut moltes concentracions per "queixar-se del moment tan dur de repressió que estem vivint", però que mai havia acabat així. En aquest sentit, ha dit que, malgrat entendre "la crispació", s'ha travessat "una línia vermella". "Vic ha estat capdavantera en reivindicacions pacífiques, però mai havíem arribat a saltar aquesta línia vermella amb aquests atacs", ha condemnat.

També ha apuntat que creu que els actes vandàlics van estar protagonitzats per "grups reduïts que tenien bastant planificat i pensat" el que volien fer. Per això, ha reconegut que els cossos de seguretat de la ciutat (inclosa la Guàrdia Urbana) es van veure sorpresos pels fets, ja que no s'havien pensat que la concentració acabaria d'aquesta manera.

D'altra banda, l'alcaldessa ho ha desvinculat als aldarulls que hi va haver després del míting de Vox a principis de febrer. "El perfil és molt diferent", ha dit, destacant que el partit d'ultradreta va crear una provocació i crispació que va acabar amb "bretolades", més aviat improvisades. Tot apunta que els fets d'aquest dimarts estaven premeditats.

Els detinguts, pendents de passar a disposició judicial

Durant la nit dels aldarulls es van detenir quatre persones, una de les quals menors d'edat. Segons fonts policials, la detenció del menor va quedar sense efecte per ordre de la fiscalia de menors un cop se li va prendre declaració. Pel que fa als tres arrestats majors d'edat, a hores d'ara continuen a les dependències policials a l'espera de passar a disposició judicial que, amb tota probabilitat, serà aquest dijous. Tots ells estan acusats de desordres públics.

El SEM va atendre 15 persones ferides, 11 de les quals eren agents dels Mossos d'Esquadra.

Arxivat a