Un sindicat dels Mossos denuncia que no tenen «ni material ni formació» per fer front a atacs com el de Vic

El SME també reclama al conseller Sàmper més personal i poder fer servir eines com l'esprai pebre

Comencen a reparar les destrosses a la comissaria de Vic
Comencen a reparar les destrosses a la comissaria de Vic | Josep M. Montaner
Osona.com
17 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:35h
El portaveu del Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME), Nacho Álvarez, ha denunciat que els agents no tenen "ni material ni formació" per fer front a "atacs" com el que va patir aquest dimarts la comissaria de Vic. "Tenien cascos obsolets de l'època de les Olimpíades", critica, i assegura que van ser els agents de Trànsit, Seguretat Ciutadana i Investigació els que "van haver de sortir a fer front a un incident molt greu d'ordre públic". Per això, demanen a la Direcció General de Policia i al conseller Sàmper que els doti de "material i formació" perquè els agents "es puguin defensar i puguin defensar les institucions de Catalunya". A més, també reclamen més efectius i que la Unitat de Seguretat Ciutadana pugui disposar d'esprai pebre.

Álvarez, que ha visitat aquest dimecres la comissaria de Vic per donar suport als seus companys, ha demanat que a nivell polític es faci "una defensa acèrrima" de la policia catalana. A més, ha reclamat que es doni de "material i formació" als agents perquè "es puguin defensar" en cas que hi hagi "atacs" com el de Vic. "Hem patit un atac sense material ni formació per poder defensar aquesta institució", lamenta el portaveu sindical, que denuncia que tenen "material obsolet i caducat".

 

El portaveu del Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME) Nacho Álvarez Foto: ACN


Al mateix temps, critica que no s'ha fet un desplegament total del cos de Mossos d'Esquadra, ja que "el desplegament total dels 18.267 efectius no s'ha portat mai a terme". "Amb bon criteri el conseller està demanant tres o quatre mil mossos més al Ministeri de l'Interior, però la realitat és que els mossos estem suportant una càrrega de feina superior", assegura.

També reclama que les Unitats de Seguretat Ciutadana puguin disposar d'esprai pebre per si es troben amb situacions com les de Vic. A banda de l'esprai pebre, el sindicat també demana "cascos, defenses i escuts per poder retenir i pal·liar aquests atacs fins que arribin les unitats d'ordre públic". En aquest sentit, lamenta que van ser els efectius que hi havia a la comissaria –calcula que una vintena- que van haver d'enfrontar-se a "més de 300 manifestants". Tot i això, Álvarez creu que "no hi va haver una falta de planificació per part de la Regió ni dels comandaments, sinó una falta de planificació a nivell estructural del cos".

 
Arxivat a