Quinze ferits, quatre detinguts i destrosses a la comissaria de Vic en els aldarulls per l'empresonament de Hasél

La majoria de ferits, 11, són agents dels Mossos

La comissaria de Vic, destrossada pels aldarulls
La comissaria de Vic, destrossada pels aldarulls | Adrià Costa
Osona.com
17 de febrer del 2021
Actualitzat a les 17:37h
Centenars de persones van protestar aquest dimarts al vespre a la plaça Major de Vic per l'empresonament de Pablo Hasél. El raper va ser detingut després de tancar-se a la Universitat de Lleida. L'Audiència Nacional havia donat ordre d'ingrés a presó, però el lleidatà no es va entregar. Se l'acusa de delictes d'enaltiment del terrorisme i injúries a la corona.

Després de la concentració, es va iniciar una marxa fins als jutjats de Vic que va acabar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Alguns dels manifestants van llançar pedres i van trencar els vidres de l'edifici. Tal com es pot veure en les imatges, uns aldarulls que van causar estralls. Els Mossos es van veure sorpresos per la multitud. Per tal de dispersar els manifestants es van llençar boles de foam.

Tot plegat va acabar amb quatre detinguts. Una detenció la va practicar la Guàrdia Urbana, mentre que la resta la van fer agents dels Mossos. Des del cos apunten que no es descarten més arrestos.

D'altra banda, tal com informa el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), hi ha hagut unt total de 15 ferits a Vic en el marc dels aldarulls, que han comportat llançament d'objectes, crema de contenidors i vandalisme a seus bancàries, entre d'altres. D'aquests ferits, la majoria són agents dels Mossos: 11.

A última hora de dimarts, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i el director de la policia catalana, Pere Ferrer, van visitar la comissaria de la ciutat, acompanyats per l'alcaldessa Anna Erra. En declaracions a RAC1, l'alcaldessa ha apuntat que a Vic les manifestacions sempre han estat pacífiques i que "no havia passat abans". "Aquest dimarts es va travessar una línia", ha apuntat.
 

Un bomber apagant un contenidor cremat a Vic pels aldarulls de després de la concentració de suport a Pablo Hasél. Foto: Adrià Costa

 

Un arrestat a Vic després de la concentració de suport a Pablo Hasél. Foto: Adrià Costa

 

Aldarulls a Vic després de la concentració de suport a Pablo Hasél Foto: Adrià Costa

 

Un arrestat a Vic després de la concentració de suport a Pablo Hasél. Foto: Adrià Costa
 

La comissaria de Vic, destrossada pels aldarulls Foto: Adrià Costa

 
Arxivat a