Vic

L'Arbre dels Desitjos de Vic, a la plaça Pompeu Fabra

A principis de desembre, es tornarà a traslladar a la plaça del Pes

per Osona.com, 17 de febrer de 2021 a les 11:55 |
L'Arbre dels Desitjos a la nova ubicació | Josep M. Montaner
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Arbre dels Desitjos de Vic té nou emplaçament: la plaça Pompeu Fabra. Fins ara, l'escultura de ferro forjat amb fulles de pell –en al·lusió a la tradició adobera i a la indústria pellaire de la ciutat-  estava ubicat a la plaça del Pes.  

Es va "plantar" aquest desembre en substitució a l’antiga Olivera de la Pau, nascuda fa anys en un context de protesta contra la guerra. Per adaptar-la als nous temps, i en format sostenible, es va decidir prescindir de l’exemplar natural que es col·locava abans cada any a la plaça del Pes i posar-hi un arbre més arrelat a la ciutat i de caire escultòric. 


Ja es va anunciar que durant la resta de l'any es desplaçaria a una zona propera al carrer de la Riera. A principis de desembre, es tornarà a traslladar a la plaça del Pes.

Es va fer un encàrrec als artesans i als artistes del carrer de la Riera. L’Arbre dels Desitjos, de 3 metres d’alçada i uns 1.200 quilos de pes, està situat sobre una plataforma quadrada de 2x2 metres, on hi ha serigrafiada la paraula “pau” en 14 idiomes, representatius de les principals cultures de la ciutat. Cada paraula alhora està formada per nombroses paraules diminutes que també diuen “pau”, el desig més universal al món.


Consta de 400 branques, a cadascuna de les quals hi ha sis fulles fetes amb la trentena de pells que va regalar l’adober d’Igualada Jaume Font. En l’elaboració de l’Arbre dels Desitjos hi ha participat quatre tallers del carrer de la Riera: Forja Osona (escultura de ferro), Kiwe (disseny gràfic i estampació), Mava Joies (disseny) i Nquart (elaboració de les fulles de pell).

Altres notícies que et poden interessar

​ 


​​ 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació