Desenes d'alumnes es manifesten al Voltreganès contra el professor que va recopilar imatges seves

El docent va agafar la baixa laboral i Educació diu que s'enfronta a una falta greu

Concentració a l'Institut del Voltreganès
Concentració a l'Institut del Voltreganès | Josep M. Montaner
Osona.com
15 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:54h
Desenes d'estudiants es van concentrar divendres passat davant l'institut del Voltreganès, a les Masies, en contra el professor acusat de recolipar centenars d'imatges d'alumnes i exalumnes en una xarxa social. A la manifestació, que va tenir lloc després de les classes, s'hi van poder veure cartells de tot tipus, des de "Jo també soc víctima", "El masclisme fora dels ovaris", fins a reclamar "Aules segures".

A la concentració també es van poder veure lemes que reiteraven que "aquest professor no representa el nostre institut", però també es va criticar l'actuació i la indiferència de les administracions públiques.

La investigació, oberta

De fet, la setmana passada mateix, el professor va agafar la baixa i ja se l'ha substituït. Les afectades demanaven que el docent no tornés a exercir al centre i que s'investigui la motivació que hi havia per guardar fotografies que les estudiants havien penjat als seus perfils de xarxes socials. Des d'Educació, apunten que podria enfrontar-se a una falta greu i la investigació per aclarir els fets continua oberta.

Tal com va avançar El Temps, una de les noies afectades va descobrir-ho quan va posar el seu nom a Google el desembre de l'any passat. Va veure que hi havia una foto seva vinculada a un perfil de Pinterest. Quan hi va entrar, va adonar-se que hi havia prop de 300 imatges i una part important eren d'alumnes del centre repartides en dues carpetes. Eren fotografies que elles havien mateixes havien penjat en els seus perfils de xarxes socials, sobretot Facebook i Instagram.