Vigilants de seguretat, personal de neteja i aforaments limitats; així es podrà votar a Vic el 14-F

L'Ajuntament de Vic augmenta en un 40% el personal perquè es pugui votar amb la màxima seguretat i facilitat

Anna Erra i Albert Castells a l'Atlàntida que serà un col·legi electoral aquest diumenge
Anna Erra i Albert Castells a l'Atlàntida que serà un col·legi electoral aquest diumenge | Josep M. Montaner
12 de febrer del 2021
Vic ja ho té tot a punt per celebrar les eleccions d'aquest diumenge 14 de febrer. Hi haurà el mateix nombre de meses electorals (44), però els comicis estan marcats per la pandèmia de la Covid-19. El regidor de Manteniment i Serveis, Albert Castells, destaca que es podrà votar amb "seguretat i facilitat". "Es mantenen la major part dels centres de votació i s'ha ampliat la superfície per garantir els indicadors de seguretat", explica Castells, mentre remarca que s'ha fet formació per aquelles persones que han d'intervenir en el procés.

Amb la pandèmia pel mig, l'Ajuntament de Vic ha hagut d'augmentar en un 40% més el personal per poder votar amb la màxima seguretat. S'ha passat d'una trentena de persones a una cinquantena. D'aquesta manera hi haurà treballadors de l'Àrea de Manteniment i Serveis, que controlaran la ventilació i els sistemes de climatologia, personal de seguretat per garantir la disciplina als comicis, i personal de neteja i desinfecció, que es reforçarà a partir de les 7 del vespre, franja recomanada per a les persones que tenen la Covid-19.

A més d'aquest augment de personal, agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra faran un "desplegament excepcional" per garantir la seguretat ciutadana. "Amb totes aquestes mesures podem garantir la màxima seguretat", conclou el regidor.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Vic Anna Erra destaca l'esforç que ha fet l'Ajuntament per garantir el compliment de tots els protocols. I també reitera que "la ciutat està preparada" i que els col·legis electorals seran llocs segurs per anar a "exercir el dret a vot".

La votació a Vic, en xifres
27.198 persones cridades a votar
7 punts de votació
44 meses electorals
132 al·legacions per no anar a les meses electorals


Dos nous punts de votació

A part de totes aquestes mesures extraordinàries de seguretat, també s'han canviat dues ubicacions. Es podrà votar l'Atlàntida i l'escola Vedruna Escorial; en lloc del Palau Bojons, el Casal Guiteras i l'escola Estel. La resta de col·legis són El Sucre, l'escola Salarich, l'escola Guillem de Mont-rodon, l'escola Sentfores i l'escola Vic-Centre.

Tal com puntualitza Castells, tots els punts de votació tenen recorreguts d'entrada i sortida, punts de desinfecció, distàncies de seguretat i personal que vetllarà el compliment de les mesures.

Aforaments limitats als col·legis electorals de Vic

El Sucre: 60 persones.
Escola Dr. Joaquim Salarich: 130 persones (entre tots els espais habilitats).
Escola Guillem de Mont-rodon: 80 persones (entre tots els espais habilitats).
Escola Sentfores: 20 persones.
Escola Vic Centre: 120 persones (entre tots els espais habilitats).
Escorial: 180 persones (entre tots els espais habilitats).
L'Atlàntida: 90 persones.

Consulta a quin col·legi has d'anar a votar


L'endemà, desinfecció de tots els centres

El fet que dilluns 15 de febrer sigui festiu a les escoles, ha facilitat a portar a terme la desinfecció dels punts de votació, tot i que es netejaran el mateix dia. "Afegirà un plus de 24 hores", apunta el regidor, mentre que l'alcaldessa afegeix que sent un cap de setmana llarg "dona més tranquil·litat".

Arxivat a