​Salut sospita que la variant britànica ja ha entrat a Osona

Aquesta mutació del coronavirus és més contagiosa i per tant genera més pressió assistencial

Durant el cribratge massiu a Manlleu
Durant el cribratge massiu a Manlleu | Adrià Costa
10 de febrer del 2021
Actualitzat a les 9:00h
A Osona s'han començat a registrar els primers sospitosos de tenir la variant britànica de Covid-19. Tal com ha pogut saber Osona.com, s'han donat evidències en diversos centres sanitaris de la comarca. Des del Departament de Salut no ho confirmen del tot perquè es necessita temps per investigar-ho, però "els fonaments són molt sòlids". De fet, tots aquests casos dels quals se sospita són tractats com a malalts de Covid amb variant britànica.

Com s'ha evidenciat, la variant britànica -en principi- no és més letal que la variant original, però sí que és més contagiosa. Això provoca que els casos, siguin greus o lleus, es multipliquen. I tot plegat es tradueix amb un increment considerable de la pressió assistencial, tant a centres d'atenció primària com a hospitals.

Aquestes sospites podrien explicar el notable augment de casos a Osona, a diferència de la resta de comarques catalanes.

Des de Salut insisteixen en el fet que mentre no hi hagi el 70% de la població vacunada i, per tant, hi hagi un grau d'immunitat, l'única solució per combatre el virus -sigui variant britànica o no- és seguir les principals mesures anticovid: mantenir la distància, portar mascareta i rentar-se freqüentment les mans, així com ventilar els espais tancats.

El primer cas de la variant britànica del coronavirus a Catalunya es va confirmar el 7 de gener del 2021.