​Els treballadors de Girbau convoquen una vaga de 48 hores per defensar els llocs de treball

La protesta tindrà lloc el 16 de febrer i es complementarà amb més mobilitzacions

Protesta dels treballadors de Girbau a davant de la nau de la carretera de Manlleu
Protesta dels treballadors de Girbau a davant de la nau de la carretera de Manlleu | Josep M. Montaner
Osona.com
10 de febrer del 2021
Actualitzat a les 10:22h
La plantilla de Girbau ha intensificat les mobilitzacions per defensar els llocs de treball i ha convocat una vaga de 48 hores entre el 16 i el 18 de febrer. Els treballadors volen denunciar que l'empresa ha presentat un ERO per acomiadar 76 persones, però també que "hagi posat sobre la taula un ERTO per un any, ampliable a un any més, sense plantejar cap tipus de mesura per minimitzar l'impacte sobre els treballadors". 

A banda de la jornada de vaga, els treballadors han convocat dues noves mobilitzacions. Una serà aquest dimecres davant de la nau principal de l'empresa i l'altra el divendres 12 de febrer a la plaça Major de Vic.

La negociació de l'ERO finalitza aquest dilluns 15 de febrer i sembla que, per ara, no s'ha arribat a un acord entre empresa i treballadors. A principis d'aquest gener, la companyia va anunciar la presentació de l'expedient per motius econòmics i organitzatius, provocats per la baixada de facturació lligada al descens de les comandes. És un sector que depèn del turisme. Mentre l'empresa hi veu causes conjunturals, el comitè creu que són circumstancials i demanen altres mesures "menys traumàtiques".

 
Arxivat a