​Aconsegueixen 21.000 euros en menys de 24 hores per al pagès de Tavèrnoles a qui uns gossos van matar 220 xais

La majoria de participants en la campanya Fem Ramat han aportat 20 euros

El propietari Cesc Dachs que va perdre els 220 xais
El propietari Cesc Dachs que va perdre els 220 xais | Cedida per Isabel Pérez Vidal
09 de febrer del 2021
Actualitzat el 10 de febrer a les 15:45h
Bones notícies per al pagès de Mas Serrabou, malgrat tot. Després de la matança de 220 xais per l'atac d'uns gossos la matinada de dissabte, aquest dilluns a la tarda es va posar en marxa una campanya de micromecenatge  que ha fet rècord. En menys de 24 hores ha aconseguit recaptar un total de 20.995 euros per sufragar les pèrdues econòmiques.

Almenys dos gossos van entrar al tancat i van matar el bestiar, algun per mossegades, però majoritàriament per asfíxia. En declaracions a aquest diari, el pagès explicava que són animals molt porucs i d'apilotar-se van acabar morint. Es calcula que cada xai està valorat en 95 euros, cosa que suposa una despesa total de 20.995. Malgrat la pèrdua de bestiar en poques hores de la nit de divendres a dissabte, el pagès ha pogut recuperar la part econòmica.

Per participar en la campanya de Fem Ramat, que segueix oberta, es pot escollir entre cinc aportacions: 10, 20, 50, 70 i 125 euros. Entre les opcions hi havia des d'una samarreta amb el nom de la campanya fins a un esmorzar amb la gent de Mas Serrabou. En total hi han participat centenars de sumadors, la majoria de les quals ha fet una aportació de 20 euros.