La visita de Vox a Vic se salda amb dos detinguts, una quinzena de ferits i diverses destrosses

L'Ajuntament està valorant els danys materials després dels aldarulls i enfrontaments

Un furgó dels Mossos, danyat, després dels enfrontaments a Vic
Un furgó dels Mossos, danyat, després dels enfrontaments a Vic | ACN
NacióDigital
08 de febrer del 2021
Actualitzat a les 16:16h
Detinguts, ferits i destrosses a Vic després de l'acte electoral de Vox. La visita de la formació xenòfoba -amb el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, i el candidat a la Generalitat, Ignacio Garriga- va acabar com el rosari de l'aurora.

Des de l'inici de l'acte -llampec- a la plaça Major de Vic ja es van viure moments de tensió entre simpatitzants de Vox i manifestants antifeixistes, que arribaven al mig miler. Alguns d'aquests van tirar-los pedres, ous, llaunes de cervesa, petards i paquets de farina en resposta a les declaracions dels líders de Vox, que els qualificaven de "bruts" i "totalitaris".

La tensió, però, va augmentar quan es va acabar l'acte i la comitiva va dirigir-se fins on els esperaven els cotxes per marxar. Escortats pels Mossos van marxar del centre de la ciutat fins a arribar a les furgonetes, una de les quals va acabar amb algun vidre trencat per part d'alguns manifestants. També hi va haver enfrontaments entre la BRIMO i alguns antifeixistes. Es van viure escenes de tensió i llançament d'objectes.

Tot plegat va acabar amb dos detinguts per part de la Guàrdia Urbana de Vic (un menor i un jove de 18 anys) i una quinzena de ferits, tots lleus. Segons el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) es va atendre un total de 13 persones, més de la meitat de les quals (7) són agents dels Mossos d'Esquadra.

Destrosses, per valorar

Segons la policia local es van produir "greus incidents d’ordre públic a la ciutat", com la crema o bolcat de contenidors a la calçada i danys a mobiliari urbà i privat. Un dels espais que va rebre va ser l'estació de tren de Vic. També apunten que hi va haver un furt tumultuari en un hipermercat de la ciutat. Des de l'Ajuntament s'està valorant les despeses provocades per aquests incidents i enfrontaments.
Arxivat a